donderdag 22 februari 2007

Corus Marquetteloop opnieuw in de zomer

Vandaag een nieuwsbrief gekregen van de Corus Marquetteloop die dit jaar net als vorig jaar in juni zal worden gehouden. Voor die tijd was het in februari altijd hopen op mooi weer;-).
Op die manier kijk ik nu met belangstelling naar de weersverwachting voor komend weekend. De Bruggenloop in Rotterdam staat dan op het programma. Daarna zal ik een blog posten met een verslag van de Bruggenloop. Als iemand het leuk vindt om een reactie te plaatsen met een verslag van de Marquetteloop: Ga je gang!

1 opmerking:

  1. 1981 - 2007: VAN KLOKKENLOOP TOT CORUS-MARQUETTELOOP

    Het zijn inmiddels de oudere lopers, ook wel veteranen of masters genoemd, die het misschien nog weten hoe de Marquetteloop is ontstaan.
    Het was in 1981 dat er allerlei acties werden ondernomen om klokken aan te schaffen voor het carillon van het Heemskerkse Raadhuis.

    Bestuurders en middenstanders staken de koppen bij elkaar en kwamen tot het idee een trimloop te organiseren waarbij uiteraard inschrijfgelden en sponsorgelden ten goede kwamen aan het carillon.

    Zo kwam er in maart 1981 een trimloop genaamd ‘Klokkenloop’ op de lopersagenda te staan.

    Met de nodige publiciteit erbij werd voldoende enthousiasme los gemaakt en kwamen er zo’n 1000 lopers aan de start.

    Eigenlijk doodzonde om een loop met zo’n deelname eenmalig te houden was de gedachte bij de Atletiekvereniging DEM uit Beverwijk, zij zijn in gesprek gegaan met het organisatiecomité van de Klokkenloop met als resultaat dat de organisatie tot op de dag van vandaag in handen is van deze atletiekvereniging.

    Het parcours werd aangepast en door de centrale ligging van kasteel Marquette en de Marquettelaan als mooiste onderdeel van het parcours kon het niet anders of de loop werd omgedoopt tot Marquetteloop.

    In de daarop volgende jaren is door de enthousiaste medewerking van de gemeente Heemskerk en de financiële bijdrage van het lokale bedrijfsleven de Marquetteloop uitgegroeid tot een evenement waar de laatste jaren ruim 2000 lopers aan de start verschijnen. Het bijzondere en ook unieke karakter van de loop wordt vooral bepaald door de opvallend grote deelname van de Heemskerkse schooljeugd waarbij op de jeugdafstanden om en nabij de 1000 kinderen meedoen, veelal begeleidt door vader of moeder. Daarnaast is er ruime belangstelling voor de 7 en 14 kilometer en de spectaculaire wedstrijd over 21,1 kilometer waar landelijke en zelfs internationale toppers strijden om de aantrekkelijke prijzen.

    De organisatie is er trots op dat CORUS als hoofd- en naamsponsor optreedt en hoopt daarbij natuurlijk ook op de deelname van al die honderden CORUS-personeelsleden die nu binnen hun eigen CORUS-Runnersclub aan hun conditie werken.

    We rekenen er op dat het in Heemskerk een sportief hoogtepunt wordt waar het loopplezier inderdaad voorop staat.

    BeantwoordenVerwijderen