dinsdag 29 mei 2007

Roparun gefinished, opbrengst nog onbekend


Afgelopen weekend was de 16de editie van de Roparun. Het grootste estafette evenement qua afstand en ook qua deelnemers begint het aardig mee te tellen. Dit jaar deden 209 teams mee met ruim 5500 deelnemers (Lopers begeleiders etc.). Per team 8 lopers die in afwisseling de 433 kilometer vollopen. Ruim anderhalve marathon per loper in ongeveer twee etmalen. Het record uit 2003 staat op 29 uur en 32 minuten!

Doelstelling van de Roparun om geld in te zamelen voor de ondersteuning van kankerpatienten en hun familie/nabestaanden.
De opbrengst van deze editie is nog niet bekend. Vorig jaar was de opbrengst echter meer dan 3 miljoen en over de jaren heen staat de teller op 20 miljoen, aldus Elsevier. De opbrengst van dit jaar wordt 15 juni bekend gemaakt.
In het AD kunnen we lezen dat voor een team de 433 kilometer niet voldoende is. Dit hebben er voor de start en na Rotterdam nog zo’n slordige 40 kilometer aan vast geplakt. Petje af voor de lopers van IHE uit Delft.

Leuk om te zien dat ook deze lopers op een warme ontvangst kunnen rekenen op de Coolsingel. Mocht er een team zijn dat voor volgens jaar nog een loper zoekt dan houd ik me aanbevolen voor deelname of misscshien moest ik maar eens kijken over bij de collega’s die meededen aan de CPC of de Batavieren race belangstelling is voor deze uitdaging.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten