zondag 6 januari 2008

My Asics is vernieuwd

My Asics is vernieuwd...en niet alleen die van mij;-)
De site van Asics met logboeken, trainingschema heeft een kleine metamorfose ondergaan. Het ziet er niet alleen beter uit maar is ook wat uitgebreid. Je vindt er de volgende elementen:

  • Kies programma: Hier kan je aangeven wat je doelstellingen zijn. Dit kan varieren van 5km hardlopen tot het uitlopen van een marathon onder een bepaalde tijd. Na het invoeren van bepaalde criteria wordt hiermee een trainingsprogramma bepaald. Natuurlijk is de intelligentie in een dergelijk systeem niet zo uitgebried als bij een persoonlijke coach die voor jou op maat een programma op stelt maar voor beginnende lopers is het best een aardige leidraad en ik heb met deze leidraad toch een aantal mooie marathons uitgelopen. Wel zijn er kleine storende foutjes. Als je aangeeft op welke dagen je wilt trainen wordt daar mee gedeeltelijk rekening meegehouden. Weinig aan veranderd.
  • Trainingsschema: Hier kan je jouw trainingsprogramma terugvinden wat bij het vorige kopje is bepaald. Je kan trainingsdagen verschuiven of verwijderen (wat handig is gegeven het eerder genoemde foutje). Inhoudelijk weinig aan veranderd. Vooral vormgeving en interactie design zoals dat in vakjargon heeft.
  • Logboek: Hierin kan je de daadwerkelijk gehouden trainingen vastleggen. De trainingen uit het programma staan er al in, je moet alleen de gegevens nog invullen. Uiteraard kan je het logboekje exporteren naar XL. Wederom, voor een ervaren loper misschien te beperkt maar voor een beginnende loper of minder veel eisende (zoals ondergetekende) afdoende. Wat je kan vastleggen is uitgebreid ten opzichte van de oude versie(zie ook track your run).
  • Statistieken: Hier worden een paar kentallen getoond die gedestilleerd worden uit je logboek. Wat ik jammer vind is dat de vertaling van calorien naar ijsjes, biertjes e.d. verdwenen is. Voor mezelf niet zo relevant maar is wel goed voor beeldvorming.
  • Je doel: Wat rudimentair wordt hierin grafisch weergegeven of je doelstelling nog haalbaar is. Wederom gebaseerd op de gegevens in de logboek. Deze functie heeft bijvoorbeeld mij wel eens verweten te weinig te trainen;-)
  • Nieuws: Nieuwtjes en vooral verhalen van (on)bekende nederlanders over hun ervaringen met het lopen. Dit is nieuw en wel aardig.
  • Track your run: Ook dit is nieuw. Hier kan je net als bij map my run routes invoeren op de kaart en daarmee afstanden bepalen. Deze kan je koppelen aan je trainingsinfo in je logboek. Ook vind je hier routes van andere my asics gebruikers. Zeer aardig maar net wat ik zeg.....map my run biedt hetzelfe.
  • Evenementen: Je raadt het al... Is nieuw. Je kan zelf evenmenten toevoegen. Zogeheten user generated content dus (net als track your run)
    Het weer : nieuw en handig. beknopte weersvooruitzichten al vind ik mijn regenradartje hier rechts in de marge nog handiger omdat dat toch net wat meerzegt als ik NU wil gaan lopen.
  • Oefeningen: De content hier is niet veranderd. Nog steeds vind je hier filmpjes zoals ik die ook op deze blog gebruik bij de posts over stretching.
  • Injury Master: Laten we hopen dat we die nooit nodig hebben. Content in het kader van 'zelf dokterren'.
  • Calculators: Bepaal je BMI, hoe hard je loopt t.o.v. de rest van de hardlopende mensheid, je calorie verbruik of (wel heel basic) hoeveel x min/km of x km/uur moet ik lopen om Y afstand in Z tijd te lopen. De laatste is wel weer aardig: Op basis van een tijd op afstand X de tijd bepalen die haalbaar is op een andere afstand. Doet hetzelfde als de calculator van chat en run die ik eerder heb besproken. Ik heb nog niet gekeken welke technologie hier wordt gebruikt.
  • Tip van de dag: De naam zegt het al.
  • Voeding en sport: Nog niet uitgeplozen maar bevat meerdere factsheets over een veelheid aan onderwerpen.
  • Forum: Een viertal fora over o.a. de site zelf, materiaal en blessures.
  • Trainingspartner: Geen zin om alleen te trainen? Zoek hier de geschikte loopmaat
  • Samen trainen: Een overzicht van enkele (vrijblijvende) loopgroepen. Ook hier kan je zelf een groep invoeren/starten.
  • Veelgestelde vragen: Over site, trainingsschema en je account.
Hopelijk heb je hiermee een overzicht van wat de site te bieden heeft. Als je een volledig beeld wilt krijgen zal je je moeten registreren om rond te struinen en zelf te ervaren of het wat voor je is. If so: Veel plezier ermee

2 opmerkingen:

  1. My Asics is een goede en interessante site voor de hardloper. Beginner of ervaren, elke hardloper vindt er wel iets dat interessant is. Voor mensen die (wat) overgewicht hebben kan het ook interessant zijn. Op de site kun je ook terecht als je op zoek bent naar goede rek- en krachtoefeningen. Kortom: Een zeer goede behulpzame site.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen