zondag 19 oktober 2008

3:36 mwah...300 Euro voor Unicef: YES!!!!


Vandaag was dan de dag dat het zou gaan gebeuren. Ik zou wel even onder de 3:30 lopen. "I learned the hard way" dat de uitkomst van een marathon niet de plannen is. Om kort te gaan. Rond kilometer 35 kreeg ik last van de buitenkant van mijn knie waardoor ieder klimmetje op zijn zachts gezegd "minder prettig" werd (voor zover dat uberhaupt een pretje is na ongeveer 3 uur lopen;-p). Ik heb het gevoel dat ik het Vondelpark uit ben gekropen.

Tel daarbij op kramp in mijn lies en voila een verklaring voor het verval in de laatste paar kilometers. Tot die tijd lag ik keurig op een schema van rond de 3:28! Ik kan je verklappen dat in de 6 voorgaande marathons in in de laatste 2 kilometer altijd nog wel wat kon versnellen en nu waren dat gewoon de langzaamste kilometers (14 en een halve minuut over 2,2 kilometer). Zie schema onderaan deze post...


Dan maar het andere resultaat van deze marathon. Ik had collega's en kennissen gevraagd om mij te sponsoren voor Unicef. Ik had gisteren zelfs beloofd om, als ik onder de 3:30 zou eindigen, het bedrag met 10% te verhogen. Toen ik zonet de stand van zaken bekeek stond de teller op 295,- euro. Bedankt iedereen die me heeft gesponsord. Aangezien de kinderen van Uincef niet debet zijn aan een pijnlijke knie heb ik als nog het bedrag met 30 eurie verhoogd en staat de teller dus op 325 euro voor Unicef. Dat maakt een hele hoop goed.


4 opmerkingen:

 1. Jammer.. het blijft een marathon, is niet altijd te voorspellen... j wel heel goed van je ., het goed doel..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuke blog en gefeliciteerd met je prestaties... ik heb zelf m'n eerste 7.5km gelopen gisteren, was er zeer content mee :-)

  groet,
  bart

  BeantwoordenVerwijderen
 3. een marathon is niet te voorspellen.. maar toch super gelopen! Ik vind het een supertijd. geniet lekker na!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heren, dank voor deze opbeurende woorden. zoals jullie misschien konden zien was ik zondag een beetje down ten aanzien van het loopresultaat;-)
  Nu begint het gevoel van nummer 7 uitgelopen in mijn derde tijd overall te overheersen....

  BeantwoordenVerwijderen