zondag 16 november 2008

Goede seizoensafsluiting: een PR in Nijmegen!

Eerlijkgezegd had ik het vanochtend niet verwacht toen ik om half negen thuis in de tram stapte....maar ik heb in Nijmegen tijdens de Zevenheuvelenloop traditie getrouw mijn PR aangescherpt. De 15 kilometer staat nu met 1:02:56 in mijn boeken...Jippie...(5 en 10km split: 21:02 en 42:13)
Toch nog voldoende snelheid kunnen trainen na Amsterdam en de heuveltjes in Kielce (Polen) een paar weekjes terug zullen ook goed zijn geweest. In de totaal uitslag ben ik terug te vinden rond plaats 1400 en dat op een deelnemersveld van bijna 25.000(!) lopers... Overigens voelde het niet als druk, op het parcours was voldoende ruimte en ook voor- en achteraf was voldoende ruimte in de kleedruimte. Eigenlijk zoials gewoonlijk een toporganisatie. Op naar de volgende 25 jaar! (voor mij persoonlijk was het ook een lustrum met mijn vijfde deelname).

Ik kan me zo voorstellen dat de vrouwelijke winnares, Mestawat Tufa uit Ethiopie, iets minder tervreden is met 46:57 (netto 46:56) net boven het wereldrecord van 46:55. Wat maar wel eens illustreert dat Nijmegen ondanks alle heuvels een snel parcours heeft! Winnaar bij de mannen was niet de licht geblesseerde favoriet Bekele maar zijn landgenoot Ayele Abshiro.

3 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd met je mooie tijd! Maar seizoensafsluiting!? Lekker crossen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank...over twee weken aan de bak in de 25km door de duinen van Meijendel...Heb er nu al zin in

    BeantwoordenVerwijderen