zondag 29 juni 2008

Routesplotten: een vergelijkend waren onderzoek (2)


Ik heb al eerder gepost over het online invoeren van je looproute op het web als logboekje of voor het delen met andere lopers. Nu kwam ik dankzij een Google Alert achter deze blog: GoogleMapsMania met een uitgebreid overzicht van diverse routeloggers.
Hiernaast een screenshotje van een van de sites: Runstoppable.

zondag 22 juni 2008

Samen met 1.000.000 anderen?



Op 31 augustus zou je samen met 1.000.000 andere lopers deel kunnen nemen aan een wereldwijd hardloop evenement. Neem deel aan een 10km in 1 van de 25 steden of loop individueel met behulp van je Nike+ speeltjes en upload je race naar de site!

Met de toepasselijke naam 'The Human Race' zal dit wel het grootste loopevenement ooit moeten worden. Zonder de virtuele deelname van Nike+ gebruikers zou dit betekenen dat per stad 40.000 lopers mee moeten doen om de miljoen vol te maken. Veel hangt dus af van de Nike+ community online. (ter indicatie de site geeft aan dat in de laatste 24 uur ruim 50.000 run zijn toegevoegd.

Zou je als Nederlander mee willen doen en ben je geen Nike+ gebruiker? Dan kan je in Europa kiezen uit een van deze steden: Istanbul, London, Madrid, Munich, Paris, Rome en Warszaw. Misschien leuk om rekening mee te houden mocht je eind augustus nog op vakantie gaan. ;-)

zondag 15 juni 2008

Eerste editie Stuwwalloop een succes


Inmiddels al weer twee weken geleden was op zaterdagavond in Oosterbeek de stuwwalloop. Helaas kon ik niet meedoen op deze loop over mijn geboortegrond omdat in datzelfde weekend het Bronovo de geboortegrond werd van mijn dochter! Er zijn dingen (niet veel) die belangrijker zijn dan lopen.

Maar goed ook zonder mij is het evenement doorgegaan. Vorige week heeft de nieuwbakken opa bij zijn kraambezoek een artikeltje uit het lokale suffertje meegenomen met een verslag. Volgend jaar rond de eerste verjaardag van de kleine meid hoopt deze vader wel mee te kunnen lopen. Ik ken het terrein en het zal inderdaad niet de makkelijkste maar wel een hele mooie route zijn.

Tot volgend jaar op 30 mei 2009!