maandag 27 oktober 2008

90.000 euro voor Unicef

Onderstaande tekst vond ik in mijn mailbox:

Beste supporter van Unicef,

bedankt voor het door jou opgehaalde bedrag tijdens de ING Amsterdam Marathon voor Unicef.
De marathon was een groot succes voor Unicef waarbij duizenden mensen met blauwe veters hun afstand hebben gelopen.
Er is tijdens de marathon ruim 90.000 euro opgehaald voor kinderen in Zuid-Ethiopie. Veel nomadenkinderen hebben geen toegang tot onderwijs simpelweg omdat er geen school in de buurt is. Met de opbrengsten van de marathon kan Unicef scholen bouwen, leraren trainen die uit de regio afkomstig zijn en lesmaterialen uitdelen.

Unicef wil je daarom nogmaals hartelijk danken voor jouw bijdrage hieraan.

Fijn dat ik, dankzij mijn collega's hieraan een bescheiden bijdrage heb mogen leveren.

zondag 19 oktober 2008

3:36 mwah...300 Euro voor Unicef: YES!!!!


Vandaag was dan de dag dat het zou gaan gebeuren. Ik zou wel even onder de 3:30 lopen. "I learned the hard way" dat de uitkomst van een marathon niet de plannen is. Om kort te gaan. Rond kilometer 35 kreeg ik last van de buitenkant van mijn knie waardoor ieder klimmetje op zijn zachts gezegd "minder prettig" werd (voor zover dat uberhaupt een pretje is na ongeveer 3 uur lopen;-p). Ik heb het gevoel dat ik het Vondelpark uit ben gekropen.

Tel daarbij op kramp in mijn lies en voila een verklaring voor het verval in de laatste paar kilometers. Tot die tijd lag ik keurig op een schema van rond de 3:28! Ik kan je verklappen dat in de 6 voorgaande marathons in in de laatste 2 kilometer altijd nog wel wat kon versnellen en nu waren dat gewoon de langzaamste kilometers (14 en een halve minuut over 2,2 kilometer). Zie schema onderaan deze post...


Dan maar het andere resultaat van deze marathon. Ik had collega's en kennissen gevraagd om mij te sponsoren voor Unicef. Ik had gisteren zelfs beloofd om, als ik onder de 3:30 zou eindigen, het bedrag met 10% te verhogen. Toen ik zonet de stand van zaken bekeek stond de teller op 295,- euro. Bedankt iedereen die me heeft gesponsord. Aangezien de kinderen van Uincef niet debet zijn aan een pijnlijke knie heb ik als nog het bedrag met 30 eurie verhoogd en staat de teller dus op 325 euro voor Unicef. Dat maakt een hele hoop goed.


zaterdag 18 oktober 2008

Countdown... en Add up

Morgen rond deze tijd kan ik vertellen hoe het was in Amsterdam, mijn zevende marathon. De countdown is begonnen. Vanochtend de laatste sportdrankjes gekocht bij de wekelijkse gang naar de supermarkt en vanavond alle spullen verder klaar maken om morgen bijtijds uit de veren, in de auto naar het Amsterdamse te kunnen vertrekken. Deze keer helaas alleen omdat de beide dames lekker thuisblijven. Zou een beetje te veel zijn voor de kleine meid om bijna 4 uur te moeten wachten in het stadion (3,5 uur lopen en dan nog voor de start en na die tijd....).


De Add up in de titel slaat op het bedrag dat ik bijelkaar heb gebracht voor Unicef. De laatste paar dagen is het hard gegaan van 15 euro aan het begin van de week tot bijna 300 nu kort voor de start. Jammer genoeg is de 500 eurie niet gehaald anders had ik mijn startgeld teruggekregen die ik dan natuurlijk direct had overgemaakt aan Unicef want ik doe de sponsoring niet voor eigen gewin. Misschien moet ik hier beloven dat als ik morgen onder de 3:30 loop ik het bedrag met 10% verhoog!! Dus als iemand me nog op kosten wil jagen???? Klik hier om mij te sponsoren!

maandag 13 oktober 2008

Wereld Kampioen en NK Marathon

Eindelijk krijgt het lopen in Studio Sport een keer de aandacht die het verdient. Zie hieronder de items over de derde wereldtitel voor Lornah Kiplagat en de marathon van Eindhoven:



zondag 12 oktober 2008

Hoe Nike Nederland aan het hardlopen kreeg

Een leuk interview met Michel Lukkien over het boek "Hoe Nike Nederland aan het hardlopen kreeg". Dat alles tegen de achtergrond van de Dam-tot-Damloop....

De nieuwste snufjes aan de start in Eindhoven

Eerder heb ik op deze blog al aandacht besteed aan de mogelijkheden die nieuwe technologie biedt bij het hardlopen zoals het direct volgen en online aanmoedigen van lopers met CoolRun van TNO. Nu komen de knutselaars met een inlegzooltje dat live de looptechniek registreert. Door de drukpunten onder de zool te meten en dit terug te koppelen naar de loper kan die continue bewust blijven van zijn looptechniek. Uiteraard met als doelstelling een efficientere loopstijl en minder blessures. Vandaag zal een van de TNO'ers met deze techniek lopen in Eindhoven tijdens de (halve) marathon.

Beelden: Omroep Brabant

vrijdag 10 oktober 2008

Fwd: Walk4Water 2009: sponsorloop van ZOA Vluchtelingenzorg

Onderstaande tekst trof ik eerder deze week aan in mijn mailbox:

Geachte heer/mevrouw,

Op zaterdag 21 maart 2009 wordt voor de 3e keer het wandel- en hardloopevenement Walk4Water gehouden. Via deze mail willen wij u vragen of u Walk4Water 2009 alvast wilt vermelden op uw website, bijvoorbeeld op uw kalender of op uw nieuwspagina. Het Walk4Water team is al weer druk bezig met de voorbereidingen. We houden u graag op de hoogte van Walk4Water 2009, want het belooft ook dit jaar weer een groot succes te worden! We hopen zoveel mogelijk mensen enthousiast te krijgen voor Walk4Water 2009. Want lopen voor water redt levens!

Walk4Water is een unieke sponsorloop op de dijk tussen Lelystad en Enkhuizen en wordt georganiseerd door de hulporganisatie ZOA-Vluchtelingenzorg. Tijdens Walk4Water dragen de deelnemers een jerrycan water over de dijk en ervaren zo hoe het is om net als vluchtelingen te lopen voor water. Voor deze sportieve prestatie laten de deelnemers zich sponsoren. De opbrengst gaat ook dit jaar naar een water- en sanitatie project van ZOA-vluchtelingenzorg. Deze projecten zijn hard nodig. Elk uur sterven 200 kinderen door gebrek aan schoon drinkwater!

Mogen wij op uw medewerking rekenen? Alvast bedankt! Heeft u vragen naar aanleiding van deze mail, neemt u dan gerust contact met ons op via w4w@zoa.nl.

Met vriendelijke groet,

Namens het Walk4Water team,

Yvonne Francke


PS: De website www.walk4water.nl zal per 1 november 2008 worden vernieuwd. Dan kunnen de deelnemers zich inschrijven voor Walk4Water 2009. Tot die tijd vindt u op de site een verslag van Walk4Water 2008. Zodra de nieuwe website de lucht in is, krijgt u daarvan bericht!


ZOA-VLUCHTELINGENZORG
Postbus 4130 7320 AC Apeldoorn
T: 055 3663339 F: 055 3668799 E: info@zoa.nl www.zoa.nl Giro: 550

Waar van acte....