zondag 15 maart 2009

CPC, Regen.....van PR's

Gisteren stond voor ondergetekende de CPC op het programma. Zoals van de week te lezen was zonder optimale voorbereiding had ik 's ochtends tegen mijn vrouw gezegd: 1:31 - 1:33 is goed, opnieuw onder de 1:30 perfect (PR stond op 1:29:39, Leiden 2008), onder de 1:29 een utopie.
Ondanks dat toch met de ambitie er het beste van te maken vertrokken naar het Malieveld waar een uur voor de start een koude wind en miezerregen nou niet echt de ideale omstandigheden aankondigden. Voor diegene die de start op TV hebben gezien...dat zag er dramatischer uit dan het daadwerklijk was maar toch was het niet prettig (voor de laatste 25 min van de race hieronder de Studio Sport uitzending).
Dankzij mijn tijd van Leiden vorige jaar mocht ik in het eerste startvak en stond ik letterlijk een paar meter achter de toppers (toch blijkt achteraf dat ik nog 17 seconden nodig had om over de startstreep te komen!).
Afijn om een lang verhaal kort te maken, ik heb voor mijn doen een goede race gelopen met een licht verval. Toch was iedere tussentijd een PR op de betreffende afstand. Nooit liep ik de 5, 10, 15 en 20 km sneller dan gisteren om op de streep te finishen in 1:28:59 bruto en 1:28:42 netto. De Utopie was werkelijkheid geworden. Jammer dat Haile er niet in is geslaagd het wereldrecord scherper te stellen. Zou wel erg gaaf zijn geweest.

Via deze weg nog even de bekenden bedanken die langs de kant stonden met een bijzondere vermelding voor mijn meissies. Zo'n 400 meter voor de finish toegejuigd worden door je vrouw en dochter (al keek die tweede vooral verbaasd naar al die lopers) gaf me net een extra boost.
Ook Sander feliciteren met zijn eerste geslaagde Halve Marathon. Op naar de hele?

Ook TV West heeft uigebreid aandacht besteed aan de loopevenement. Hier kan je op hun site alles nog een keer terugzien. Mezelf heb ik twee keer gespot: 1 keer bij de start als ik onscherp door het beeld flits en de tweede keer als ik achter de rug van de verslaggever over de finish kom. Daarmee was het mijn tweede TV optreden in een weekend...nieuwsgierig naar het eerste? Zie hieronder....iets met afvoerpuntjes enzo...

2 opmerkingen:

  1. Hans, gefeliciteerd! Niet dat ik zelf een renner ben, maar een PR geeft vast wel een kick. Daarnaast schept het natuurlijk weer verplichtingen naar de toekomst want elk PR is er één om scherper te stellen, toch?

    BeantwoordenVerwijderen