zondag 12 april 2009

Wel of geen spelen na dopinggebruik


Op de BBC (al weer enige tijd geleden, begin maart) een interessant item over Dwain Chambers. Sprinter op de korte afstand die in 2003 betrapt werd op doping. Begin maart zijn eerste succes na zijn rentree. EK indoor op de 60 meter. De filmpjes zijn terug te zien op de BBC site (realplayer). Of je kan hier een goed artikel nalezen.
Interessant is zijn stijd om in 2012 mee te kunnen doen aan de spelen in London. Natuurlijk op het koningsnummer, de 100meter. Daar loopt hij tegen het probleem aan dat het Engelse Olympisch commitee de stelregel heeft dat ex-dopinggebruikers niet meer mee mogen doen op het olympisch podium.
Ik heb hier wel eens eerder geblogd over doping, en ik moet eerlijk toegeven dat ik moeite heb met sporters die het spel niet 'schoon' spelen. Maar ik geloof ook dat mensen kunnen veranderen en als je dan weer zo'n prestatie neerzet nadat je netjes je straf hebt uigezeten.... Misschien is juist het overwinnen van dat soort tegenslagen een teken van het karakter van een topsporter dat als een voorbeeld zou kunnen dienen dat het ook schoon kan....Wie zal het zeggen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten