zaterdag 24 oktober 2009

Ik loop dus ik besta - Een boek met hardloop verhalen

Van tijd tot tijd vind ik de tijd om ook nog eens wat te lezen. Vaak dan wel over hardlopen. En dan bedoel ik niet alleen de diverse blogs om bijvoorbeeld geen training te missen (zie verslag van eerder deze week). Ik lees ook nog wel eens een boek (u weet wel, een pak papier met lettertjes) over hardlopen.

Soms haal ik het dan ook in mijn hoofd om nog wat van het boek te vinden en dan plaats ik hier dus een recensie;-) Deze keer een al wat ouder boek dat ik nog geen aandacht had gegeven op dit medium: "Ik loop dus ik besta". Een verzameling verhalen, bij elkaar gebracht door Paul Rosenmöller.

Het boek bevat, naast de inleiding van Paul, in totaal 29 verhalen. Een verhaal van Paul Witteman over de rol van hardlopen in zijn leven en de conclusie dat hij verslaafd is. Verschillende belevenissen van (oud)politici zoals Gerda Verburg (57km in Zuid-Afrika!), Agnes Kant en Pieter Winsemius en Thom de Graaf. Deze laatste beschrijft zijn aarzelende joggende schreden op het hardlooppad. Sindsdien is hij natuurlijk borgemeester van Nijmegen, de stad van de Zevenheuvelenloop. Vorig jaar behoorde hij dan ook tot de lopers met een eindtijd van 1:39:40.

Natuurlijk ontbreken ook (oud)sporters niet met Gerard Nijboer, Kamiel Maase (toen nog actief), Lornah Kiplagat en Ellen van Langen. Maar ook onbekende Nederlanders hebben een bijdrage geleverd.

De verhalen lezen over het algemeen lekker weg en geven een inkijkje in de motivatie en overdenkingen van lopers. Doordat het korte verhalen zijn ideaal als je weinig tijd hebt voor lezen. Bijvoorbeeld als je na een avondtraining nog even op de bank de endorfinen wil laten wegebben voor het slapen gaan.

Alle royalties van het boek gaan naar de Stichting Jongeren en Kanker dus bestel het boek bijvoorbeeld bij Cosmox (geen verzendkosten!). Let op vanuit Belgie bestellen via Cosmox Belgie! Vanuit NL kan je natuurlijk ook terecht bij Selexyz

2 opmerkingen:

 1. hee Hans

  alles goed sinds de strandtraining?
  ik heb dit boekje pas geleend van een hardloop vriendin.
  ik vond het een leuk boekje om te lezen, leest inderdaad lekker makkelijk weg.

  groeten Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit lijkt me een erg leuk boekje. Vooral met kerst in aantocht weet ik ook nog wel een aantal mensen om deze kado te doen! Dank voor de tip.Ik ga ze bestellen èn fijn dat het voor een goed doel is.

  groet Saskia

  BeantwoordenVerwijderen