donderdag 29 oktober 2009

Nieuwe schoenen wachten .....

Vorige week na de marathon van Amsterdam ben ik achter internet gekropen op zoek naar de voordeligste deal voor nieuwe Brooks Adrenalin. In Nederland kan je bijvoorbeeld terecht bij de runningoutlet maar of die ook echt een voordeeltje opleveren?
Ik ben uitgekomen bij Amazon.co.uk. Ik had daar al goede ervaring met eerder bestelde schoenen. Nu hoor ik veel mensen denken "Loopschoenen via internet bestellen? Je wilt ze toch uitproberen?" In principe wel maar ik loop al heel lang op hetzelfde type en als ik nieuwe laat aanmeten kom ik toch steeds weer op deze uit: De Brooks Adrenaline GTS. Nu dus GTS9
Punten waar je op moet letten als je schoenen via internet bestelt:


  • Bestel alleen schoenen van een type dat je al kent

  • Let op de breedte maten...vaak zijn met korting alleen de incourante maten beschikbaar dus als een gewone lengte maat beschikbaar is kan het een smalle of brede schoen zijn

  • Voordeeltjes zitten vooral bij 'oude' collecties. Zo heb ik eens voor een paar tientjes een GTS5 besteld toen de GTS7 in de schappen stond. Let daarbij op dat een schoen niet meer dan een paar jaar oud is. Ook al wordt een schoen niet gebruikt, het materiaal van de zool verliest toch langzaam zijn dempende kwaliteiten. Na ongeveer vijf jaar is de demping vergelijkbaar met die van een versleten schoen.


Dit mooie setje staat dus te wachten op de vuurdoop. Helaas heb ik mezelf een week rust opgelegd want na de toch wat intensieve week start (marathon en strandtraining) volgede afgelopen zaterdag een interval training. Alles liep soepel totdat ik thuis kwam. Toen voelde ik opeens mijn achillespees. Verplicht een week rust en de pijn is al nagenoeg weg. Dit weekend dus maar eens rustig inlopen op mijn mooie nieuwe Brooksjes! Kan niet wachten!

1 opmerking:

  1. Het nadeel van nieuwe schoenen is toch wel dat je ze goed moet inlopen. Bij mij doet het in het begin erg veel pijn en ben dan meestal van plan om af te haken omdat ik er geen zin in heb.

    BeantwoordenVerwijderen