zondag 22 november 2009

Hardlopen doorbreekt sociaal isolement allochtone vrouw

De Stichting Be InterACTive organiseert hardlooptrainingen voor vrouwen. Doelstelling: Verbeteren van de gezondheid en doorbreken sociaal isolement van (met name allochtone) vrouwen.

Gisteren tijdens een wachtmomentje zat ik een zaterdagkrantje door te bladeren van of de Gelderlander, of de Trouw. Daarin stond een groot artikel over Zainab Makhlouf en haar Stichting Be InterACTive. Deze stichting organiseert looptrainingen gericht op vrouwen, veelal van allochtone afkomst. De toegang tot de trainingen is laagdrempelig en wordt zoveel mogelijk in de eigen buurt gehouden. Startend bijvoorbeeld vanuit een buurthuis. Op dit moment zijn er vooral groepen in Amsterdam actief maar ook in een aantal anderen plaatsen vindt het initiatief navolgiing, bijvoorbeeld ook in Den Haag. De trainingen zijn qua inspanningsniveau geheel afgestemd op de doelgroep en zo kan het dus gebeuren dat je in Amsterdam een goed gesluierde dames al dribbelend, of natuurlijk in volle vaart, het stadsbeeld ziet opfleuren.

Reden voor deze aanpak is de doelstelling van de Stichting: de fysieke en mentale conditie en de sociale positie van allochtone vrouwen versterken.
De vrouwen betalen een relatief laag bedrag (ben vergeten hoeveel en de site bevat die info niet) voor de trainingen en krijgen daarbij dan ook nog eens sportschoenen!

Al googlend zie ik dat Makhlouf voor dit goede werk is beloond met de Milleniumschoen Award eind oktober in Rotterdam. De Millenniumschoen Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een Nederlandse topsporter, trainer of coach, die zich op bijzondere heeft ingezet voor sport en ontwikkelingssamenwerking.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten