zondag 1 november 2009

Hardlopen verslaat Nintendo Brain Academy?

Weer een reden om te hardlopen! Natuurlijk kan je je hersennen trainen door gebruik te maken van de Brain Acamdemy spelletjes op de Nintendo DS. Al is volgens mij nog nooit hard vastgesteld dat dit daadwerkelijk een positief effect heeft.
Beter is het om lekker naar buiten te gaan en te gaan hardlopen. Onderzoek aan de universiteit van Pittsburgh heeft aangetoond dat een stevig inspanning effect heeft op de hersenen (tenminste bij Rhesusappajes) en het lijkt daarmee effecten die parkinson veroozaken te voorkomen. Dit alles volgens een artikeltje in de Intermediair no 44 (pagina 36 van de e-reader, linksonder) . Hieronder het artikeltje!
Ik heb nog verder gegoogled naar meer informatie over dit onderzoek maar kon helaas geen andere details boven water halen. Waarschijnlijk omdat dit soort artikelen via specialistische sites worden gepubliceerd en verkocht. Voor de liefhebber, de volledige title van het onderzoek is: "Impact of exercise on caudate and putamen in a non-human primate model of Parkinson's disease".
Wil je toch de spelletjes op de Nintendo DS spelen klik dan op bovenstaande link. Voor belgische lezers deze link volgen.

Nog geen zin in hardlopen? Je hersnen kan je ook online trainen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten