woensdag 25 november 2009

Nagenieten Zevenheuvelenloop

Vorige week al een post geschreven over de Zevenheuvelenloop. Hier nog een korte aanvulling. De locale krant de Gelderlander heeft een leuke verzameling artikelen online staan. Veel leesplezier!

Eén artikeltje wil ik eruit halen: De resultaten van het onderzoek naar de lichaamstemperatuur van lopers. Met behulp van een ingeslikte chip zijn ook dit jaar weer resultaten verzameld met als resultaat: bij 20% loopt de temperatuur op tot boven de 40 graden, enkelen komen zelfs op 41 en één loper kwam zelfs op 41,2! Een mexicaanse griep is er niet bij;-)

Zoals je op mijn blog kan terugvinden heeft dit onderzoek vorig jaar ook plaatsgevonden en toen kwam (maar) 15% boven de 40 graden. Ik denk ook dat het dit jaar warmer was en, door de regenachtige start van de dag waren mensen misschien wat warmer gekleed met een extra waterwerend laagje.

Ik ben dan wel weer benieuwd naar aanvullende resultaten: Hoe voelt iemand zich met 41,2? Is er een correlatie met bijvoorbeeld inspanningshoofdpijn? Etc. Etc. Tja dat krijg je als je een hardlopende EHBO'er met een onderzoeksachtergrond dit soort artikelen laat lezen;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten