dinsdag 31 maart 2009

Geen Rotterdam, deel 2

Twee weekjes geleden gaf ik nog wat gefrustreerd aan dat ik geen Rotterdam ging lopen omdat ik te laat was met inschrijven. Inmiddels had ik me daar al bij neer gelegd en nu moet ik constateren dat ik eigenlijk wel blij mag zijn. Ik werd vanochtend verkouden wakker en dat werd er in de loop van de dag niet beter op.

Verder heb ik zaterdagochtendvroeg een Zoladz conditietest (lees meer over deze test) gedaan en voor het eerst van mijn leven lag het lijntje lager dan voorgaande tests. Nu vraag ik me af of dat al lag aan de opkomende verkoudheid, het vroege tijdstip (half acht 's ochtends), nog niet hersteld van de CPC, gewoon minder getraind zijn of een combi van deze factoren. Wie zal het zeggen.

zaterdag 28 maart 2009

Oud nieuws


Hier nog even een scan van de berichtgeving in de Pers over de CPC

zondag 15 maart 2009

Geen Rotterdam

Vorige week jubelde ik nog na een lekkere duurloop dat ik nu eindelijk het vertrouwen had om in Rotterdam te starten. Ik had me tot dan toe nog niet opgegeven en toen ik dat dit weekend alsnog wilde doen kwam ik er achter dat de inschrijving precies een week GESLOTEN was. FU#K, F#CK, F$CKer de F&CK.....Geen Rotterdam dus dit jaar.....
En nu.......?
Utrecht dan maar? Hmm niet echt een aantrekkelijk parcours met die lussen door Leidsche Rijn en de Meern. Enschede? Het weekend na drie dagen beurs (dus drie dagen staan). Ook niet handig. Toen dacht ik opeens aan een relatief nieuwe marathon startend in Arnhem (dicht bij mijn roots) met Finish in Nijmeger: De HAN KAN marathon. En op weg daar naartoe kan ik dan mooi nog meedoen aan het Nederlands(talig) Bloggers Kampioenschap tijdens de halve marathon van Utrecht.

CPC, Regen.....van PR's

Gisteren stond voor ondergetekende de CPC op het programma. Zoals van de week te lezen was zonder optimale voorbereiding had ik 's ochtends tegen mijn vrouw gezegd: 1:31 - 1:33 is goed, opnieuw onder de 1:30 perfect (PR stond op 1:29:39, Leiden 2008), onder de 1:29 een utopie.
Ondanks dat toch met de ambitie er het beste van te maken vertrokken naar het Malieveld waar een uur voor de start een koude wind en miezerregen nou niet echt de ideale omstandigheden aankondigden. Voor diegene die de start op TV hebben gezien...dat zag er dramatischer uit dan het daadwerklijk was maar toch was het niet prettig (voor de laatste 25 min van de race hieronder de Studio Sport uitzending).
Dankzij mijn tijd van Leiden vorige jaar mocht ik in het eerste startvak en stond ik letterlijk een paar meter achter de toppers (toch blijkt achteraf dat ik nog 17 seconden nodig had om over de startstreep te komen!).
Afijn om een lang verhaal kort te maken, ik heb voor mijn doen een goede race gelopen met een licht verval. Toch was iedere tussentijd een PR op de betreffende afstand. Nooit liep ik de 5, 10, 15 en 20 km sneller dan gisteren om op de streep te finishen in 1:28:59 bruto en 1:28:42 netto. De Utopie was werkelijkheid geworden. Jammer dat Haile er niet in is geslaagd het wereldrecord scherper te stellen. Zou wel erg gaaf zijn geweest.

Via deze weg nog even de bekenden bedanken die langs de kant stonden met een bijzondere vermelding voor mijn meissies. Zo'n 400 meter voor de finish toegejuigd worden door je vrouw en dochter (al keek die tweede vooral verbaasd naar al die lopers) gaf me net een extra boost.
Ook Sander feliciteren met zijn eerste geslaagde Halve Marathon. Op naar de hele?

Ook TV West heeft uigebreid aandacht besteed aan de loopevenement. Hier kan je op hun site alles nog een keer terugzien. Mezelf heb ik twee keer gespot: 1 keer bij de start als ik onscherp door het beeld flits en de tweede keer als ik achter de rug van de verslaggever over de finish kom. Daarmee was het mijn tweede TV optreden in een weekend...nieuwsgierig naar het eerste? Zie hieronder....iets met afvoerpuntjes enzo...

zondag 8 maart 2009

Wat een LSD trip!!!!!!!!!

Nee hoor ik promoot echt niet het gebuikt van geestverruimende middelen...Ik heb het over een loopje. Ik schrijf niet snel over mijn trainingen maar vandaag....WAUW. Vertrokken rond de klok van elf eigenlijk niet zo gek lang nadat de regen was gestopt voor een duurloopje. Weinig hoop op een goede afloop omdat dochterlief ons al om vijf uur wakker maakte, en hield!
Langzaam maar zeker kwamen er steeds meer gaten in de wolken totdat ze opeen gegeven moment helemaal verdwenen. Krap drie uur later, 32 km achter me was ik weer thuis na een heerlijke Long Slow Distance Trip. Ik begin zo waar vertrouwen te krijgen in de marathon van Rotterdam. Snel opgeven dus!

zaterdag 7 maart 2009

Den Haag: Snelle Jongen


Na gisteren reklame te hebben gemaakt voor beide top marathons van Nederland nu even reklame voor mijn eigen stad. Volgende week is de CPC loop. Niet alleen mijn vaste prik om in het voorjaar te pogen mijn PR op de 21k aan te scherpen maar ook het NK halve marathon.

Dit jaar is er echter een andere deelnemer die een aanval op een recordje gaat doen: Haile Gebrselassie wil proberen het wereld record aan te scherpen. Bij de dames verschijnt wereldkampioene Catherine Ndereba aan de start.....

Tja, dat plaats mijn ambitie weer in een ander daglicht. Sowieso verwacht ik dit jaar niet onder de 1:30 te kunnen duiken. Nu wat snotterig, laatste tijd weinig getraind door nieuwe job en gebroken nachten door de kleine: niet echt het beste recept voor een superprestatie en mijn PR van Leiden vorige jaar koste me toen toch ook behoorlijk wat moeite dus.....

vrijdag 6 maart 2009

Amsterdam: snelle jongens

Even ons partiotisme hoogtij laten vieren. Dit stond in de nieuwsbrief van de marathon van Amsterdam (die opeens niet meer de ING marathon is....waarom zou dat toch zijn....)

Amsterdam neemt na 2008 nog altijd een toppositie in als het gaat om steden met het snelste marathonparcours. Naast snel, is het parcours ook aantrekkelijk, omdat het de lopers langs de vele karakteristieke punten van de stad voert. Veel topatleten komen graag naar Amsterdam om hun debuut op de marathon te maken. Zij staan meestal ook gelijk hoog op de wereldranglijst.
RANGSCHIKKING GEMIDDELD TIEN SNELSTE MARATHONSTEDEN berekend over snelste tien lopers in alle edities door de jaren heen

  1. Berlijn 2.05.33,3
  2. Londen 2.05.57,8
  3. Chicago 2.06.12,1
  4. Amsterdam 2.06.40,1
  5. Rotterdam 2.06.43,1
  6. Parijs 2.07.03,4
  7. Fukuoka 2.07.13,3
  8. Hamburg 2.07.31,6
  9. Tokio 2.07.35,2
  10. Boston 2.07.41,0

En als we dan toch met statistiekjes aan de gang gaan: Rotterdam op 6 is ook niet gek, verder daarmee dus 2x Nederland, 2x Duitsland, 2x Japan en 2x de VS. Je vraagt je bijna af wat Londen en Parijs ertussen doen;-)