zondag 25 juli 2010

Vochthuishouding met warm weer

Een leuk artikel op active.com over vochthuishouding. Dit artikel stond tussen mijn concepten sinds juli toen het meer toepasselijk was dan nu, nu buiten de regen echt met bakken uit de lucht komt.
Het artikel gaat over 'Hyponatremia',het gebrek aan elektrolieten in je bloed. Dit kan komen doordat je te veel zout verliest of omdat je te veel water drinkt.
Je kent ze wel, de lopers met witte zoutsporen op hun kleding. Dat soort lopers zullen eerder een laag zoutgehalte krijgen doordat ze veel zout uitzweten. Het zijn vaker de minder ervaren lopers die het risico lopen op te veel drinken. Vooral ook omdat ze langer onderweg zijn met een duurloop en vaak meer tijd nemen om te drinken. Zij zullen eerder hun bleod te veel verdunnen. Ook lopers die in aanloop naar een marathon veel extra drinken lopen dit risico.
Er is ook verschil tussen mannen en vrouwen: mannen hebben namelijk verhoudingsgewijs een hoger percentage water in hun lichaam. Je raad het al, mannen lopen dus ook een groter risico. Tis weer onze pech.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten