zaterdag 17 april 2010

De Nederlanders in Rotterdam

En als we toch nog bezig zijn. Hier de finish van de top 3 NK:

En een interview met Koen Raymaekers:

Finish Rotterdam Marathon

Inmiddels oud nieuws maar aansluitend op mijn post van gisteren hier op video de finish van de toppers:

vrijdag 16 april 2010

Verslagje Rotterdam

Het is goed gebruik dat ik een verslagje typ van mijn deelname aan een loopevenement; ietwat verlaat volgt hier Rotterdam.

Het begon al goed bij het binnenkomen van Den Haag HS: vertragingen richting Rotterdam! Gelukkig bleek het mee te vallen en in het gezelschap van vele andere lopers door de NS naar Rotjeknor gebracht.
Omgekleed en na een beetje loslopen naar de start waar ik in een vol startvak een oud collega tegen kwam. Startvak D op basis van m'n sub 3:30 PR. Tis niet dat ik dit keer verwacht onder de drieenhalf te blijven maar je weet maar nooit. Voornemen: Rustiger beginnen dan voorgaande keren met kilometertjes van net onder de 5 minuten waarmee je precies op de 3:30 uitkomt.
Na de bekende bijdragen van Lee Towers de start en in de massa op weg naar de Erasmusbrug. Het blijft kicken die start in Rotterdam. Jammer dat het zonnetje wat 's ochtends scheen verdwenen was maar het windje was in ieder geval van schuin opzij. Na 3kilometer komen de linker en rechterstroom lopers bij elkaar en dat was ff minder. Ik was gestart in vak D op de rechterrijbaan. Vak E met langzamere lopers start links en bij het samenvoegen van de stromen kwamen de D-tjes tussen de E-tjes uit en das niet lekker lopen.
Sowieso vond ik het deze keer drukker op het parcours dan anders. Ik kreeg pas lekker de ruimte om te lopen na KM 17 toen ik het pacerteam voorbij kon. Vriendelijk verzoek aan lopers die zich achter pacers verschuilen: Rechts houden! Er zijn ook snellere lopers die er dan voorbij willen. Heb dit ook een keer meegemaakt in Amsterdan langs de Amstel. Irritant....
Ook achter het Kralingsebos waar ik voorgaande jaren dacht alleen te lopen viel me nu op dat het gezellig bleef met lopers.
In de drukte wel een leuke tekst gezien achterop een T-shirt:
Der weisse Kenianer sagt:
Schweiss fliesst wenn Muskeln weinen

Hoe ging het ondertussen qua tijd? Lekker vlak lopen en bij KM 30 doorkomen op 2:30 bruto dus 2:27 netto en dat viel dan toch weer mee. Als ik dat zou kunnen volhouden weliswaar geen PR maar wel een 3:30 netto vlak. Een paar minuten verval zit er geheid nog aan te komen. Zo fris heb ik er op 30km nog nooit bijgezeten dus met een goed gevoel en inmiddels in een lekker zonnetje op weg naar het Kralingsebos. Gelletje naarbinnen mikken en op naar de laatste loodjes.
En dan valt het gelletje slecht en krijg ik steek in mijn zijn rond Km 33. Kan nog tot en met KM35 doorlopen terwijl ik probeer met rustige ademhaling de steken kwijt te raken. Lukt niet dus na KM 35 moet er gestopt worden. Steek weg en weer door. Dat dacht de steek dus ook! Die ging ook weer door en zo ging het door tot ongeveer KM 41. Dat beetje verval werd dus twee beetjes verval en een eindtijd van 3:33:41. Balen! Mijn eerste marathon zonder dat ik het qua benen niet meer trok, geen kramp, geen pijn. Niets van dat alles. Eigenlijk moet ik dus blij zijn. een goede tijd voor mijn doen. Zullen we zeggen een mentaal deukje?
Op maandag in het artikeltje in de Pers zegt Koen Raymakers: "Ik wilde tot KM 35 fit blijven".

Dat wilde ik ook en liefst nog 7 km erbij maar ja het blijft een marathon! Op naar de volgende.

Hieronder het bekende plaatje van de uitslag:

zaterdag 10 april 2010

Drama in Polen


Zoals een regelmatige lezer van deze blog weet heeft deze hardloper nauwe banden met Polen. Vandaag is het regeringsvliegtuig neergestort met onder andere de president.

De Coolsingel

Zo zag de finish er vandaag uit met het ophalen van het startnrrr.

Zondag: iets meer publiek en wat minder auto's svp.

maandag 5 april 2010

Oud nieuws: CPC verslag NOS

Met het rondstruinen op de site van de NOS kom ik ook nog een verslagje tegen van de CPC van 14 maart j.l.

Gerard Nijboer in Moskou en Athene

Op de site van de NOS vond ik vanavond niet alleen een verslagje van de marathon van Utrecht maar ook een tweeenhalve minuut durend verslag van de Olympische Marathon van Moskou. Je weet wel, die waar Gerard Nijboer zilver in de wacht sleepte achter de Oost Duitser Cierpinski. Kan het fragment niet embedden dus klik even door.

Klik dan ook gelijk door naar de gouden EK race van Gerard Nijboer in Athene 2 jaar later.

Tweede loopgolf haalt journaal

In het acht uur journaal van vandaag een item over wat ze de 'tweede' loopgolf noemen na de eerste boost in loopland in de jaren tachtig. Daarbij een verslagje van de marathon van Utrecht.

Naast dit video verslag een audio fragment met de organisator die in zijn eigen marathon meeloopt:

zondag 4 april 2010

Lopen met koptelefoon gevaarlijk?

Sommige mensen lopen graag met een koptelefoon met muziek op de oren. Dit clippie nieuws toont aan dat het niet altijd even veilig is om omgevingsgeluiden af te sluiten door het gebruik van je koptelefoon.....Je ozu namelijk een neerstortend vliegtuig over het hoofd kunnen zien...eh... horen...Zou bijna grappig zijn als het niet echt was.

vrijdag 2 april 2010

Startbewijsje Rotterdam over...

Greep ik vorig jaar naast een startbewijs...dit jaar was ik optijd. Mocht er iemand dit jaar mis hebben gegrepen? Op Linkedin, in de groep Running, het aanbod van een startbewijs. Liefhebber even doorklikken naar Linkedin.

donderdag 1 april 2010

Hardlopen verslavend?


Vanmiddag al getwitterd: Op radio 1 in de uitzending van de praktijk het antwoord op de vraag of hardlopen verslavend is. Je hoort nog eens wat als je in de auto zit op weg naar een afspraak;-).


Aanleiding voor het stellen van deze vraag is het feit dat een zuiderbuur, Stefaan Engels, zijn 53ste marathon liep in 53 dagen. Blijkbaar een wereldrecord en hij wil nog verder gaan en om dit een jaar vol te houden! Bram Bakker, Psycholoog en zelf ook loper geeft antwoord. Nee, hardlopen is niet verslavend. Want ja, er komen stofjes vrij die je happy laten voelen maar nee, je krijgt geen afkick verschijnselen als je niet meer loopt.
Dat laatste durf ik eigenlijk nog wel te betwisten want ik wordt weldegelijk ongedurig als ik niet kan lopen. Zeker op zulke mooie zonnige middagen als vanmiddag.
Klik hier voor de podcast van de uitzending.