zaterdag 15 januari 2011

Lezing: de techniek van het hardlopen

Voor de hardlopers die meer willen weten over de biomechanica van het hardlopen (ik bijvoorbeeld): een lezing van Studium Generale bij de Universiteit van Twente. In de week in aanloop naar de marathon van Rotterdam. Ideaal in de voorbereiding omdat je dan toch minder mag lopen. Is dit een goed alternatief tijdsverdrijf;)


De techniek van het hardlopen

Hardlopen lijkt heel eenvoudig: net wandelen, maar dan gewoon wat sneller. Niets is minder waar. Bij hardlopen komt ontzettend veel techniek kijken. Hoe hoog til je je knieƫn op? Kun je het beste op je voorvoet of op je hakken landen? En wat is nu efficiƫnter: snelle korte pasjes of rustige grote? Daarbij vereist sprinten weer een andere techniek dan een duurloop. En dan zijn er nog de schoenen: moeten die lekker veren of juist hard en strak zijn? De nieuwste ontwikkelingen zijn bare foot running en schoenen zonder hakken.

Dr. Jasper Reenalda is bewegingswetenschapper en als wetenschappelijk onderzoeker werkzaam bij Roessingh Research and Development in Enschede. Hij was betrokken bij het ontwikkelen en testen van een nieuwe hakloze hardloopschoen.

Dinsdagavond 5 april, Vrijhof/Amphitheater, 19.30-21.00 uur.

Dit programma is een co-productie van triathlonvereniging Aloha en het Studium Generale, in het kader van 50 jaar UT.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten