dinsdag 17 januari 2012

Kledingtips...om te lachen

Ter ontspanning aan het eind van een avondje achter de laptop toch nog even aandacht voor de loophobby (verslaving). Zit wat rond te klikken en kom op About.com een artikeltje tegen over de verzorging van  hardloopkleding. Dat wil zeggen die functionele. Dit artikeltje zorgt bij ons in huis voor wat hilariteit.

De tips zijn;

  • Gebruik koud water (of zo laag mogelijke temperaturen). OK das nuttig en scheelt ook nog eens centjes en is goed voor het milieu.
  • Gebruik geen dry-cleaning. Was ik toch al niet van plan.
  • Lichte en donkere was apart, en was binnenste buiten. Eh....das toch niet specifiek voor sportkleding?
  • Gebruik speciaal wasmiddel. De structuur van de kleding zorgt ervoor dat vocht afgedreven wordt maar ook dat bacteriĆ«n die zich er nestelen, lastig te verwijderen zijn en een onwelriekend geurtje ligt op de loer. Een speciaal wasmiddel kan dan uitkomst bieden.
  • Gooi je hardloopkleding niet in een droger. Wederom een milieuvriendelijke tip.  
tot hier was het best wel nuttig al waren het ook wel een paar open deurtjes maar toen kwam de hilariteit;

  • Gebruik een koele strijkijzer!
Daar moesten wij dus om lachen. Er is toch niemand die zijn kostbare tijd die je kan besteden aan hardlopen (of bloggen;p) verkwist aan het strijken van je loopkleding (of stoot ik nu iemand voor het hoofd)?

1 opmerking:

  1. Hardloopkleding niet in de droger is logisch , het is bij mij al bijna droog als het uit de machine komt. Paar uurtjes op de waslijn en het kan gevouwen de kast in. Strijken ? Ha ha ha

    BeantwoordenVerwijderen