donderdag 1 maart 2012

City Pier City: Startnummer is binnen, vlaggen hangen, line up bekend

Wie deze dagen Den Haag binnenrijdt kan het niet ontgaan: De City-Pier-City loop komt eraan. Mooie gele banieren sieren de vlaggenmasten aan de invalswegen. Als deelnemer heb ik het startnummer binnen. De trainingen zitten erop. Komende week de afbouw naar de zondag toe. Goed uitgerust aan de start en dan op zondag: knallen. 

Het echte knallen is natuurlijk toevertrouwd aan de toplopers. Hoe ziet de line up (in popfestivaltermen) eruit voor deze CPC? De CPC-site meld het volgende; "Jonathan Maiyo (23), Geoffrey Kipsang (19), Kenneth Kipkemoi (27) en Leonard Langat (21) zijn de grote favorieten. De vier Keniaanse toppers hebben op de halve marathon een sterk persoonlijk record achter hun naam van binnen het uur."

Hopelijk weten ze elkaar op te jagen en het wereldrecord 'terug te halen' naar Den Haag vanuit Lisabon. De vraag is natuurlijk of dat een van de vier heren lukt. Jonathan Maiyo is met een PR van 59.08 de snelste van de vier en zou er altijd nog ruim een halve minuut hier vanaf moeten snoepen. Volgens mij is dat best fors. Natuurlijk is dan ook belangrijk of en hoe het windje waait hier in het Haagse. In onderstaande video spreekt Jonathan Maiyo de ambitie uit om onder de 59 minuten te lopen en dat ook het wereldrecord wel in de mogelijkheden ligt. Ik ben benieuwd. Jammer genoeg zal ik dat niet zien omdat dit ver, ver voor mij plaatsvindt.

Jonathan Maiyo from Like2Run on Vimeo.

Ook Geoffrey Kipsang spreekt in zijn video de ambitie uit om een aanval te doen op het wereldrecord. Grappig hij soms op welke tijden hij heeft gelopen in de 3 halve marathons die hij tot nu toe heeft gelopen. Iedere keer ruim een halve minuut sneller dan de keer daarvoor. Trek je die lijn voor volgende week door? Dan komt hij uit rond de 59 minuten. Toch vertelt hij doorleuk dat hij wel onder de 58:23 wil lopen. Het wereldrecord. Wordt spannend dus! Let ook eens op zijn uitspraken over het hazen op de marathon: 1) Als hij in Berlijn had doorgelopen had hij uit kunnen komen op 2:03 en 2) Hij gaat hazen in Rotterdam voor een wereldrecord! En dat voor iemand die drie jaar geleden pas begonnen is het hardlopen en het eigenlijk eerst niet leuk vond.
 
Geoffrey Kipsang from Like2Run on Vimeo.

Op mijn engelstalige blog (die duidelijk aandacht te kort komt) heb ik vorige week een review geschreven over deze snelle halve marathon. Speciaal voor internationale lopers. Waarom? Als je een marathon in het buitenland wil lopen kan je goed je licht opsteken op bijvoorbeeld MarathonGuide.com. Nu is dit natuurlijk maar een n=1 review. Misschien vind je het leuk om jouw reactie erbij te plaatsen. Ben je het met me eens of niet? Laat het weten! Ik denk dat meer reacties alleen maar een completer beeld kunnen neerzetten voor buitenlandse lopers die zich afvragen of het de moeite loont om in Den Haag te komen lopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten