zaterdag 28 april 2012

Bochtig parcours voor olympische marathon

Photo: All Athletics
Na een "clean sweep" afgelopen zondat in London hebben de Keniaanse dames een gedrufde uitspraak gedaan. Ze willen het kunstje herhalen deze zomer op de olympische spelen in London.
Lees meer...

Het is misschien maar een details voor dit soort kalliber lopsters maar er is een verschilletje: de route. De olympische marathon wordt gelopen op een andere route dan de reguliere marathon van London. De route is 1 kleine en 3 grotere rondes, bochtig met 90 bochten per ronde en het langste rechte stuk is 800 meter. Het is wel een touristische route door het centrum en het publiek krijgt de mogelijkheid de athleten meerdere keren voorbij te zien flitsen.
Misschien dat juist zo'n parcours voor een verrassing kan zorgen doordat een loper wint dit goed overweg kan gaan met alle ritme verstorende bochten en de onzekerheid dat tegenstanders uit het zicht kunnen verdwijnen op het bochtige parcours ookal is er mischien maar een klein gaatje geslagen. De race zal daarmee mogelijk taktischer gelopen worden dan andere marathons met een snel, vlak en strak parcours. We zullen zien op 5 (de vrouwen) en 12 (de mannen) augustus. De start is om 10:00 'continental time'.
Olympic Marathon Route London 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten