maandag 9 april 2012

Stuwwalloop nu ook met een 15km route

De laatste zaterdag van mei, de 26ste, wordt de Stuwwalloop weer gehouden. Dit jaar voor het eerst niet alleen een 5 en een 10km maar ook een 15km route over een van de mooiste stukjes Veluwezoom.


Behalve dat er nu 15km route bij is gekomen, is ook de 10km route iets verlegd. Hierdoor komen de lopers ook door Heveadorp waardoor misschien meer toeschouwers langs de route staan.Betekent wel meer asfalt en minder bospad.

Verder is er een extra afdeling en klim ingebracht doordat vanaf Laag Oorsprong niet meer via het bos naar het sportpark wordt gelopen maar de van Borsselenweg af, een bultje in de Benedendorpseweg en dan via de Hemelscheberg omhoog, de Hoofdlaan weer omhoog de 'grote bult' op naar het park.
Bij de 15 volgt na het klimmetje over de Hemelsche Berg ook de Hoofdlaan maar dan naar beneden  voor een extra lusje over de Pietersbergseweg. Erg mooi als je daar tegen die tijd nog oog voor hebt;p

Kortom: de Stuwwalloop was al een pittig loopje en is er denk ik niet makkelijker op geworden. Gelukkig zijn hardlopers over het algemeen geen gemakszoekers.
15km Route Stuwwalloop 2012 (bron: www.stuwwalloop.nl)
Eerdere blogjes over deze loop:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten