zaterdag 9 juni 2012

Een (marathon) road movie

In deze korte documentaire met de titel Marathon Road maken we kennis met Jason Lehmkule, Andrew Carlson, Matt Gabrielson en  Josh Moen van Team USA Minnesota in hun voorbereiding op de oplympische kwalifictie race die begin dit jaar werd gehouden om de lopers te selecteren voor London.

Ik hoop dat ze gehoord hebben van de uitspraak dat "de reis belangrijker is dan de bestemming" want geen van de heren is er in geslaagd om zich in de top 3 te lopen.

Eerste bij de trail was Meb Keflezighi, geboren in Afrika in Eritrea en levend in de VS met zijn familie vanaf zijn twaalfde. Hij won in een PR met 2:09:08. Op het moment van de olympische race is hij met zijn 37 jaar een veteraan te noemen.
Tweede met een tijd van 2:09:30 en daarmee op weg naar zijn tweede olympische spelen is, Ryan Hall, 29, de snelste Amerikaan 2:04:58 tijdens de 'rugwind' Boston Marathon van 2011, waar hij vierde werd achter drie Afrikanen.
Derde was een andere Afrikaan en 'veteraan', de Somalische komaf  Abdi Abdirahman, in 2:09:47. Hij is 34 jaar en op weg naar zijn vierde Olympische spelen nadat hij drie keer eerder meedeed op de 10,000 meter.


Ik moet wel constateren dat de omgeving waarin ze lopen niet onaantrekkelijk is en hoewel 'suburban' is dat toch wel van een iets andere categorie dan de woonwijkjes waar ik hier door heen kan schuifelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten