donderdag 7 juni 2012

Meer verdienen? Ga hardlopen!

Dat hardlopers langer leven is in een andere blog te lezen. Nu blijkt dat hardlopers ook meer verdienen! OK, dit geldt meer algemeen voor mensen die regelmatig sporten! Dit blijkt uit amerikaans onderzoek.

Hoeveel levert een regelmatig rondje hardlopen je op? Het positieve effect is 6 tot 10%. Het effect treed al op bij een gemiddelde trainingsinspanning. Bij echt frequent trainen is de impact nog groter. Weer een argumentje op je bordje om van de bank te komen!

Dit alles is te verklaren doordat de discipline die nodig is voor regelmatig sporten ook terugkomt in het werk. Daarnaast hebben sporters (natuurlijk) meer energie (fysiek) maar blijken ze ook mentaal fitter. Dit wordt blijkbaar herkend door werkgevers die dit gedrag belonen.

Langer leven en meer verdienen; dat betekent dat deze mensen dus meer opbrengen voor de economie. Ik zie een mooi plan voor de nieuwe regering om iets te doen aan begrotingstekorten. De vraag is natuurlijk of eventuele zorgkosten voor blessures dit niet te kort doen maar daar staan dan weer de lagere zorgkosten tegenover omdat, en dat is algemeen bekend, hardlopers minder vaak ziek zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten