zondag 5 augustus 2012

Geen Clean Sweep(s) voor Kenia

Enige tijd geleden, na de voorjaarsmatathons, hebben de Keniaanse vrouwen zich uitgesproken over een geheel Keniaans podium op de vrouwen marathon. Jammer dan maar met Ethiopia's Tiki Gelana op 1 en de Russiche Tatyana Petrova op 3 bleef alleen de zilveren plak over voor Priscah Jeptoo.

Nederland kwam weg met Hilda Kibet in 2.28.52 en een 24ste plaats. Lornah Kiplagat noteerde een DNF achter haar naam. Ze handhaafde zich net als Kibet tot ongeveer 15 kilometer in een omvangrijke kopgroep, maar haakte daarna af en moest na zo'n 30 kilometer de strijd staken.

Jessica Ennis met een duidelijk van
te voren klaar gemaakte vlag
(bron NOS)
Gisteravond kwam wel een andere voorspelling uit. Voor thuispubliek slaagde Jessica Ennis erin om het goud te pakken op de zevenkamp. Hoewel niet meer nodig voor het goud won ze ook het slot evenement, de 800 meter.

Sowieso een hele mooie avond voor het gastland met ook goud op het verspringen en de 10.000meter. Mo Farah, gevolgd door de Amerikaan Rupp op twee en de Ethiopier Bekele op drie haalde daarmee ook een streep door het vooraf door velen met afrikaanse namen ingevulde podium. OK, laten we niet vergeten dat Farah ook van oorsprong een Somaliƫr is;p

Mo Farah na zijn finish
(bron NOS)
Kijk hier naar de laatste twee ronden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten