vrijdag 7 september 2012

Veiligheid van lopers: ICE en meer

Als hardloper ga je waarschijnlijk vaak alleeen op pad. En heb je een baan waardoor je overdag niet kan lopen dan is de kans groot dat je of ´s ochtends voor dag en dauw op pad bent of ´s avonds als de meeste mensen niet meer naar buiten komen tenzij ze de hond uit moeten laten.

Of misschien ben je wel zo´n loper die hele afstanden aan het zwerven slaat door bossen en velden. Dat je komt op plaatsen waar niemand je kent.

Hoe dan ook: Je loopt het risico dat je een keer in de problemen komt. Verstuikt enkeltje, stevige hongerklop of zomers hittestuwing. En ja natuurlijk: Dat overkomt altijd anderen en nooit jezelf maar toch...

Voor voorkomende gevallen is het goed dat je voorzorgsmaatregelen neemt:

  1. Vertel altijd aan iemand waar je heen gaat en hoe lang je ongeveer wegblijft als je in afgelegen gebied gaat lopen;
  2. Zorg ervoor dat als je gevonden wordt en je om welke reden dan ook niet zelf kan vertellen wie je bent ze toch kunnen uitvinden wie je bent door bijvoorbeeld een identificatie middel bij je te hebben. Bijvoorbeeld de SOScoin, de stoffen Sportstag, polsbandjes of de tradtionele 'dog tag' die voor minder dan een tientje te koop is en je niet persee aan een ketting hoeft te hangen;
  3. Neem als je dat niet bezwaarlijk vindt je mobiele telefoon mee. Niet alleen kan je dan makkelijk hulp in roepen als je verkreukelt in de berm ligt door die ene boomwortel die je niet zag uitsteken, ook stel je hulpdiensten in staat om het thuisfront te informeren. Zeker als je ICE in je telefoon hebt geprogrammeerd (lees meer).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten