vrijdag 5 oktober 2012

Adidas ontwerp voor minimalistische schoen... voor in de sportschool

Van tijd tot tijd komt hier een blog over de combinatie van mijn hobby (hardlopen) en mijn opleiding (industrieel ontwerp). Deze keer over de 'barefoot' schoen van adidas op basis van een artikel van de site fastcodesign.
En dan wel een barefoot schoen voor de sportschool! Deze schoen luistert naar de naam adipure trainer.

Zoals de ontwerper van het artikel terecht opmerkt is de trend van barefoot bij het hardlopen te rechtvaardigen. Hardlopen op blote voeten loopt echt anders dan op hardloopschoenen. Er is alleen een klein probleem bij hardlopen op blote voeten. Niet iedereen heeft bij de voordeur een ideaal terrein om op blote voeten te gaan lopen. In een stedelijke omgeving kan glas liggen en outdoor zijn steentjes ook niet echt lekker onder de blote voet. Dus ja, daar een schoen voor ontwerpen is logisch.

Maar in de sportschool liggen geen stenen en hopelijk ook geen glas. Welk probleem, anders dan een marketing probleem, lost deze trainer dan op voor sportschoolbezoekers?

Volgens adidas biedt het een extra comfort en 'cushioning' om 'bruising' te voorkomen. Een kussentje tegen blauwe plekken voor als je op blote voeten loopt. Aha. Volgens mij moet je sowieso uitkijken waar je loopt om je tenen niet te stoten en ook een gewicht op je tenen laten vallen is niet handig. Afijn, ik ben geen ervaren sportschool bezoeker.
Je kan natuurlijk nog gaan hardlopen op de lopende band maar misschien dat daar barefoot running schoenen ook voor werken?

Afijn deze kussens voor de sportschool zijn te krijgen voor ongeveer 100 euro bijvoorbeeld op de site van adidas. Misschien dat onderstaande video je nog kan helpen overtuigen;p


Eerder bericht van deze ontwerpers website was mijn post over de Nike Flyknit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten