zondag 17 februari 2013

Blazen: niet voor alcohol- maar gewichtscontrole

Iedere loper weet dat gewicht verliezen een kwestie is van meer energie verbranden dan binnen krijgen.
Daarom is hardlopen gezonder dan op de bank hangen voor de TV of typen aan je blogje.

Deze erg ruwe benadering van afvallen kan natuurlijk met wat meer raffinement. Bijvoorbeeld door een hartslagmeter te gebruiken, een GPS horloge (lees hier een review over 5 GPS horloges) of een App op je smartphone. Negen van de tien keer vertellen die exact hoeveel calorieën je hebt verbrand tijdens je training.

Blijkbaar is dit voor een paar techneuten nog niet goed genoeg. Daarom hebben ze 'Breezing' bedacht. Een klein ademanalyse apparaat dat samenwerkt met een (Andriod) App op je smartphone om te vertellen hoe het met je gaat. Nu kan je dus ook al tijdens het hardlopen staande worden gehouden voor een blaastest. Het apparaatje kijkt naar je zuurstof opname en CO2 uitstoot.

Is dit beter dan een hartslagmeter? Zou kunnen. Iedere (getrainde) loper weet dat hoe getrainder je bent hoe lager je hartslag blijft tijdens een training. Je lichaam werkt efficiënter en daarmee neemt je calorie verbruik af terwijl je fitter bent. Misschien dat dit apparaatje dat wel inzichtelijk maakt...maar ik ben eerlijk gezegd wat sceptisch. Je kan ook gewoon lekker regelmatig gaan bewegen, je gezonde verstand gebruiken, letten op je eet gewoonte en af en toe de weegschaal raadplegen voor de observatie dat de kilo's eraf gaan. Het is immers meer mentaliteit van metabolisme.

Onderstaand en promotie video van 'breezing' erg gericht op de technische features en weinig op 'hoe gebruik ik hem nu in de praktijk' en 'waarom zou dit wel werken om af te vallen?';

Geen opmerkingen:

Een reactie posten