zaterdag 23 februari 2013

Eet en Ren: Boek van ultrarunner Scott Jurek

In de Runnersworld een artikel over ultra runner Scott Jurek. Bekend van het boek 'Born to Run', zijn prestaties als ultra runner en de Opel reklame. Aanleiding is het verschijnen van zijn boek Eet & Ren met de ondertitel 'mijn onwaarschijnlijke traject naar de ultramarathon'. Op zijn website een klein promotiefilmpje (zie hieronder). Mogelijk wat minder wervend maar wel interessanter is een korte bijdrage op een TEDMED event.

Scott Jurek is niet alleen de meest succesvolle ultra runner maar ook veganist. Hij heeft geleerd hoe je ook zonder dierlijke producten de juiste bouw- en brandstoffen binnen kan krijgen. Ik zou zeggen met zijn prestaties als hardloper hoef je niet meer af te vragen of hij erin geslaagd is.

In het TEDMED filmpje vertelt hij kort wat, of beter wie, zijn verandering van 'carnivoor' naar veganist heeft ge├»nspireerd.

Het boek Eet & Ren is te koop voor 19,95. Lees je liever het boek in het Engels? Dan kan je het bestellen op Amazon. Ik moet zeggen de amerikaanse titel is wel aansprekend: Eat and Run: My Unlikely Journey to Ultramarathon Greatness.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten