vrijdag 8 maart 2013

Sneeuw op zondag? Weerbericht CPC loop

De weersverwachting in het 8 uur journaal beloofde niet veel goeds voor de CPC van komende zondag. temperaturen rond het vriespunt en sneeuwval.

Op de site van de CPC-loop staat de volgende informatie:

Weersituatie
Zondag ligt er een hogedrukgebied van Groenland naar Scandinaviƫ en ligt er een lagedrukgebied boven Duitsland. Tussen deze druksystemen in staat een noordoostelijke stroming en wordt gevoelig koudere lucht aangevoerd. Een koufront dat de voorste begrenzing wordt de gevoelig koudere lucht trekt in de ochtend weg naar het zuidoosten.

Verwachting
Zondag is het bewolkt en valt er in de ochtend eerst nog wat regen of natte sneeuw. Volgens de laatste inzichten blijft het waarschijnlijk in de middag in Den Haag droog. Het is beduidend kouder dan de afgelopen dagen. Middagtemperatuur hooguit +3°C. Er staat een matig tot vrij krachtige noordoostenwind, windkracht 4 of 5. Door de stevige wind zal het kouder aanvoelen dan de thermometer aanwijst. Voor het gevoel is het ongeveer -6°C.
Zondag is dus ruimte om mijn vrouwelijk kant naar voren te laten komen en voor de kast te gaan staan en mezelf de vraag te stellen "Wat moet ik aan doen?" Afijn kou is op te kleden. Warmte is nadeliger voor de prestaties.

Ik heb gezien dat Avantisport een uitverkoop heeft met leuke kortingen. Misschien op de valreep nog een jasje bestellen tegen de kou?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten