zaterdag 16 maart 2013

Stevig (geprijsd) boek over hardlopen - Schoenen inclusief?

Getriggerd door wat tweets over een nieuw boek van Anne Applebaum (Ijzeren Gordijn) zit ik nog wat rond te snuffelen op Cosmox of er nog nieuwe boeken zijn over hardlopen.
Nieuw is het boek waar ik op stuit niet (uitgegeven in 2008) maar boeiend is het wel. Het boek heeft de eenvoudige titel 'Hardlopen' maar de onder titel maakt al meer duidelijk 'Biomechanica en inspanningsfysiologie praktisch toegepast'. De beschrijving van het boek is:

Boek en dvd bieden de nieuwste inzichten op het gebied van looptraining. Aan de orde komen innovatieve trainingsconcepten die gebaseerd zijn op recent wetenschappelijk onderzoek en op uitgebreide kennis van de trainingspraktijk.
Looptrainers, fysiotherapeuten, leraren lichamelijke opvoeding en hardlopers kunnen hun voordeel doen met deze publicatie. Vanuit biomechanisch en inspanningsfysiologisch perspectief worden onderwerpen als looptechniek, energieleverantie, adaptatie en krachttraining behandeld.
Recente wetenschappelijke inzichten worden vertaald naar de trainingspraktijk. In deze tweede, herziene druk zijn allerlei aspecten van looptraining tot in detail uitgewerkt. Talrijke illustraties en foto's verhelderen de uiteenzettingen over lopen op hoge snelheid, loopscholing en krachttraining. De bijgevoegde dvd's zijn rijk aan videobeelden en animaties.
Deel 1 van de dvd verklaart de looptechniek zowel voor beginners als voor experts. Deel 2 bevat foutenanalyses en een grote reeks loopscholingsoefeningen. Boek en dvd bieden een uitputtende analyse van alle aspecten van het hardlopen.
Frans Bosch en Ronald Klomp zijn docent aan een sporthogeschool en waren jarenlang betrokken bij de begeleiding van sprinters en lopers van nationaal en internationaal niveau op de midden- en langeafstand. Ook waren zij docent aan diverse trainersopleidingen. Honderden (loop)trainers en fysiotherapeuten hebben de afgelopen jaren al kennis genomen van de trainingsopvattingen van Frans Bosch en Ronald Klomp.
Dat klinkt allemaal erg interessant, zeker als je aspiraties hebt om hardlooptrainer te worden. Dan is er alleen nog de prijs die hier thuis op de bank de opmerking ontlokte: "is zeker inclusief hardloopschoenen?"
Nee, de prijs is toch echt alleen voor het boek en de dvd's. Maar mocht de prijs van ruim 100 euro voor een boek van ruim anderhalve kilo wel naar je smaak zijn dan wens ik je veel leesplezier en ik houd me aanbevolen voor een review.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten