zondag 16 juni 2013

's Nachts lopen, de zonsopgang tegemoet

Onderstaande een artikel uit het Limbrugs Dagblad over een klein lokaal initiatief in Limburg. 's Nachts gaan lopen tot de zon op komt en dat dan over de klassieke afstand van de marathon:

klik op de afbeelding voor een grotere, leesbare, weergave.

Laagvliegende roofvogel waarschuwing voor lopers in Oosterbeek

Update: Inmiddels is mij duidelijk waar de aanval heeft plaatsgevonden die hieronder wordt beschreven. Het was op de sportlaan. Zie kaart uitsnede hieronder:

View Larger Map
Het is duidelijk weer zomer. Ieder jaar kan ik wel een berichtje schrijven over roofvogels die hardlopers in de haren zitten. Zo was dit het geval in Winterswijk in 2012. En eerder al een keer Twente in 2008. 

Deze keer een melding, direct van de ervaringsdeskundige, en niet uit de pers, uit het pitoreske Oosterbeek. Vlak bij het station Oosterbeek, bij de paters van Mill Hill is een hardloopster het doelwit geweest van een roofvogel.

Daar het verslag mij via mail bereikte heb ik niet de exact locatie maar ik heb zelf heb wel eens oog in oog gestaan met een roofvogel op het, toeval of niet, Gerard Nijboerpad. Dat was niet in de zomer dus deze roofvogel nam de benen...of beter, de vleugels.

Maar goed, iedereen die dus hardloopt in de omgeving van station Oosterbeek let op of nog beter, de komende weken, tot het nest is uitgevlogen.

De hardloopster heeft wel ervaren dat een aanval door een roofvogel een stimulerend effect heeft. Of zoals ze schrijft "Ik wist niet dat ik zo hard kan lopen". Misschien komt het nog wel op de lijst verboden middelen;p

Hieronder de locatie van de aanval:

View Larger Map