woensdag 31 juli 2013

De T-shirts van de Meijendelloop

Eerder deze week een post met al mijn T-shirts van de Zevenheuvelenloop. Dat heeft me mijn kast nog een laten omkeren en hieronder de T-shirts van alle vier de edities van de Meijendelloop.
Voor meer info zie de zoekresultaten met de verschillende posts over deze hele mooie 25K door de duinen ten noorden van Den Haag.
Van deze t-shirts kan ik zeggen dat ik ze allemaal heb, van alle gehouden edities.

De eerste editie in 2008:
In de mooie (sarcasme) haagse kleur combinatie groen op gele ondergrond op de voorkant de boerderij in Meijendel. De achterkant wordt gesierd door de verschillende sponsoren.


Na het succes van 2008 was er genoeg reden voor een 2de editie. Helaas kon die niet gelijk in 2009 plaatsvinden omdat vergunningen met de eigenaar van het gebied (Dunea) niet rond kwamen. In 2010 was het dan toch zo ver. De 2de Meijendelloop is een feit. Het T-shirt toont deze edite behalve de trotse toevoeging '2de' in de titel de watertoren van Dunea waar de lopers langslopen.

De derde editie van 2011: andere kleur en lettertype maar een trend is gezet met de watertoren.

De vierde editie van 2012

Op naar het T-shirt van 2013...

zondag 28 juli 2013

Zevenheuvelenloop: 30ste keer | mijn T-shirt collectie

Vandaag heb ik me ingeschreven voor de Zevenheuvelenloop. Met één onderbreking in 2010 heb ik sinds 2004 iedere keer meegedaan. Dit jaar is de 30ste editie. Ik ben benieuwd of er lopers zijn die ze alle dertig mee hebben gelopen. Onderstaand mijn collectie aan T-shirts van de 7H. Hoe ziet dit eruit bij iemand die ze allemaal heeft meegelopen?

2004: Eerste keer dat ik mee doe. Stom genoeg geen T-shirt besteld. ik weet nog het logo was toen best mooi. De afbeelding van de medaille ik denk in de kleuren bruin en groen.

2005: Mijn eerste T-shirt


2006: Zakelijk grijs

2007: Hemelsblauw

2008: 25ste editie met toepasselijk een goudkleuriglogo dat ook een speciale editie van de Champion Chip siert.

2009: Terug naar blauw: donker blauw deze keer

2010: ik sla een keer over: Vrouwlief promoveert en wordt Dr. de vrijdag voor het weekend. Goede reden om één keer verstek te laten gaan.

2011: Niet op de foto maar ook een logo op de achterzijde.

2012: Het ontwerp beslaat het hele T-shirt en de 7 wordt een logo dat ook weer terugkomt in 2013

Op naar de 30ste editie in de hoop dat ik mijn PR van afgelopen jaar nog iets kan aanscherpen. Een jaartje ouder maar toch...

zaterdag 20 juli 2013

Marathon Challenge: Kan iedereen een marathon lopen?

In deze documentaire start een groep van dertien personen aan de uitdaging om te gaan trainen voor hun eerste marathon. De marathon van Boston. Alle dertien leiden een 'zittend' bestaan en hebben daarmee nog geen loopervaring en beginnen van scratch.

Wat de video aardig maakt is de combinatie van persoonlijke verhalen en de wetenschappelijke uitleg over wat er met een menselijk lichaam gebeurt zodra je dat lichaam gaat prikkelen door te gaan trainen voor een marathon.

Uitslag: Een van de loeprs moet gaande weg het traject afhaken voor stress fracturen in de scheenbenen. De andere twaalf verschijnen aan de start en halen de finish. Vraag me niet hoe en met welke tijd want die laat ik als 'cliff hanger' voor diegene die willen kijken.

ik hoor wel eens iemand zeggen "Dat zou ik nooit kunnen, een marathon lopen". Mijn antwoord daarop is als er geen medische beperkingen zijn kan iedereen een marathon lopen als hij/zij dat wilt. Deze uitspraak lijkt deze video wel te onderschrijven.

Veel kijkplezier...en daarna: Veel loopplezier

zondag 14 juli 2013

Record bij Badwater?

Morgen wordt een van de meest extreme ultralopen gehouden: De Badwater Ultramarathon.

Natuurlijk is de afstand van 217 kilometer een zekere uitdaging. Of het hoogte verschil: Startend op -86 meter, in Badwater, het laagste punt van de USA. De finish ligt op Mount Whitney op 2548 meter in de Sierra Nevada.

De uitdaging zit vooral in de temperatuur die de lopers gaan ervaren. De temperatuur tikt de 54 graden celcius aan. Al is dit nog niet het record van 10 juli 1913 toen het kwik stopte bij 56,7 graden celcius.

De reden voor deze extreme temperatuur is dat de lucht in de woestijn overdag door de zon niet alleen wordt verwarmd, maar dat deze 's nachts ook moeilijk afkoelt. Door de omringende bergen ontstaat een kom waarin de lucht circuleert en de warmte niet wegkan. Zo leer je nog eens wat van een Pools Dagblad dankzij Google Translate ;-)

O ja, voor het geval je zelf een record zou willen lopen. De records zijn:
Mannen: Valmir Nunes (Brazil), 22:51:29 (in 2007); Vrouwen; Jamie Donaldson (USA), 26:12:16 (2010).

Zijn er nog lopers die klagen over de temperaturen van komende week?

 
View Larger Map