zondag 13 juli 2014

Vrijdagmiddag 5 september: Duurloop door geschiedenis.

De aanleiding

Poolse Para
embleem
Dit jaar is het zeventig jaar geleden dat in de omgeving van Oosterbeek/Arnhem hard werd gevochten door Britse en Poolse para's tegen Duitse troepen. Dit in het kader van operatie Market Garden, bij de meeste Nederlanders vooral bekend van de film "Een Brug te Ver".

Twee jaar geleden, toen ik actiever hardliep en blogde, heb ik een lange blog geschreven over een route van ruim 30 kilometer door dit gebied. Lees hem hier.

Het plan: 5 september lopen we deze route

Het plan is om met een aantal lopers, waaronder ondergetekende en Running Ronald, op vrijdagmiddag 5 september deze route samen te gaan lopen.

  • We starten rond een uur of twee;
  • We lopen een tempo van ongeveer 5:30 tot 6:00 minuten de kilometer;
  • Ik zal op sommige plaatsen vertellen over 70 jaar geleden. Ik moet nog kijken of het me lukt om wat afbeeldingen mee te nemen voor onderweg zodat jullie ook een idee krijgen hoe e.e.a. er 70 jaar geleden uitzag;
  • De route is meer dan 30 kilometer lang dus enige duurloop ervaring is wenselijk (understatement);
  • Mocht je (een deel) mee willen lopen dan kan dat ook;
  • Zorg voor je eigen drankje en gelletje want onderweg stoppen voor een terrasje voor koffie met gebak lijkt me minder praktisch.
  • Gegeven het tempo moeten we rond vijf uur weer op het startpunt terug kunnen zijn.
Verdere details over het hoe en wat zal ik delen met de deelnemers die zich via het formulier hieronder opgeven.

  • Er is wat mij betreft geen maximum aantal deelnemers;
  • Geef je uiterlijk het weekend ervoor op zodat ik voldoende tijd heb ieder een te informeren!

Loop je mee?

Britse Para embleem
Als het je leuk lijkt om mee te lopen, laat mij dat dan weten door je via onderstaande e-mailformulier op te geven. Het is een officieel aanmeldingsformulier voor een nieuwsbrief, dus je krijgt na aanmelding een e-mail op het opgegeven e-mailadres die je vraagt om je aanmelding te bevestigen. op deze manier weet ik zeker dat niet iemand anders een 'practical joke' met je uithaalt en je opgeeft voor de duurloop terwijl je al moet hijgen als je even naar de brievenbus op en neer moet...

Geef je op voor onze gezamenlijke duurloop

Ik 'leen' het e-mailformulier van Polen in Beeld waar ik ook bij betrokken ben dus schrik niet als je daarvan een vermelding tegenkomt in de aanmeldprocedure.

* indicates required

Geen opmerkingen:

Een reactie posten