donderdag 26 april 2007

Oudjes doen mee aan Batavierenrace


Nog een etmaal en dan verzamelen zich in Nijmegen de tientallen busjes met hardlopers voor de Batavierenrace. een van de grootste hardloopestafette lopen. Veel lopers die ooit gestudeerd hebben kennen de batavierenrace en ook niet lopers hebben tijdens de studententijd met regelmaat meegedaan aan de race of aan het fesst na afloop.
Ook ik heb tijdens mijn studie meerdere malen meegedaan. Vaak als loper voor een team van de universiteit van Wroclaw (Polen). Maar dat is al lang geleden en zodra je student af bent mag je niet meer meedoen..tenzij.....je bij TNO werkt.
Dit jaar ondersteunt TNO de organisatie. Bijvoorbeeld door de route beschikbaar te maken voor de TomTom. Dit is een van de vormen waarin TNO sponsort.
TNO mag dan ook bij uitzondering met een team meedoen. Onder de naam TAP (TNO afstudeerders Ploeg) zullen een aantal ex-studenten meedoen, de 'oudjes'.
Ik zelf ben de gelukkige dat ik ben ingedeeld in het nachtteam. Tot voor kort zat ik niet echt te springen om midden in de nacht 11,8 km te gaan lopen maar met de weersvoorspellingen voor zaterdag begin ik nu blij te worden dat ik 's nachts mag lopen. Het lijkt erop dat we komend weekend weer taferelen kunnen gaan zien als tijdnes de marathon van Rotterdam. De organisatie van de race verspreidt nu dan ook tips hoe je met de warmte moet omgaan. Voordeel bij de bat is dat met de loper een fietser meerijdt die drinken mee kan nemen maar voor de vaak toch minder ervaren lopers wordt het echt oppassen.
Maar nu even over de race: De race start in Nijmegen waar een dame een eerste rondje loopt. Daarna start de tweede loper (een man) met de eerste etappe die het team daadwerkelijk richting Enschede brengt. In de nacht wordt via Duitsland naar Dinxperloo gelopen. Om de derde loper op tijd bij het wisselpunt te krijgen propt de rest van het team zich in een bestelbusje en slingert zich een lint van meer dan 300 busjes zich door het oosten van het Land. Omdat niet het hele team in 1 busje start is er sprake van een nacht-, ochtend- en middagploeg. Ieder met zijn eigen busjes. Als u van plan was om komend weekend nog een personenbusje te huren dan maakt u zeker in het oosten van het land geen kans.
De voor de laatste etappe starten alle teams tegelijk voor een wedtstrijd naar het sportpark van de UT waar natuurlijk vooral de wedstrijdteams van de verschillende universiteiten een harde strijd leveren om als eerste over de streep komen. Daar moeten we TAP niet in de voorste regionen verwachten maar voor ons geldt dan ook (zeker voro de ex-studenten) meedoen is belangrijker dan winnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten