vrijdag 30 mei 2008

Altijd verder




Tijdens het hardlopen heb je natuurlijk geen tijd om te lezen maar een belangrijke activiteit voor lopers is "herstellen". Of zoals Dolf Jansen in zijn boek "Altijd verder" zegt dat zelfs niets doen iets doen wordt als je loper bent want je bent immers aan het herstellen.
Goed, lopen en lezen gaan dus goed samen en zeker met dit boek van Dolf Jansen. Zoals de meeste lopers wel een beetje weten is de heer Jansen een zeer verdienstelijk loper met een PR op de marathon van onder de 2:30 en vaak vooraan te vinden in loopevenmenten tot top tien klaseringen aan toe.
Vorig jaar heeft Dolf een aantal eerder verschenen stukken samengevoegd en aangevuld met nieuwe verhalen. In de voor hem bekende schrijfstijl, die niet zo gek veel afwijkt van zijn spreekstijl, vertelt hij het verhaal van hemzelf als loper, zin ontwikkeling, zijn ervaringen en zijn meningen.
Zijn beschrijvingen van de ervaringen die je al loper mee maakt, de gevoelens die je hebt als een pijntje zich aandient in voorbereiding op de marathon, de pijn van een stevige interval, het voldane gevoel na de training...allemaal heel herkenbaar.
Is het daarmee een boek voor lopers alleen? Nee zeker niet! Je moet natuurlijk een beetje van zijn schrijfstijl en humor houden maar als je zijn andere schrijfwerk met plezier hebt gelezen hoef dit boek je ook niet te vervelen. Het geeft je misschien wat inzicht in het hoe en waarom van de loper. Misschien daarmee een goed boek voor partners van... Voor startende lopers die zich nog wel eens afvragen waarom ze ook al weer zijn gaan lopen of voor niet lopers die denken dat ze wat missen.

Wil je een voorproefje dan kan je op de site van de uitgever een paar stukkies vinden als podcast. Niet voor tijdens het hardlopen natuurlijk. Je loopt niet met doppies in de oren volgens de puristen;-)
Cool cover ontwerp als je het mij vraagt.

Er komt een tijd dat je gaat lopen, je niet anders meer weet dan lopen en dat je blijft lopen. Zo erg zelfs dat het eerste waar je aan denkt na de training of wedstrijd is de volgende keer dat je gaat lopen. Verder...altijd verder.


Geinspireerd en wil je het nu wel eens zelf lezen? Bestel het boek bijvoorbeeld via Cosmox(geen verzendkosten).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten