dinsdag 20 mei 2008

Trainen met Leontien van Moorsel of Gianni Romme ?

Naast mijn blog zag ik een google add onder het kopje hardlopen voor beginners en die verwijst naar de site Training with the Starts.
Op dit site kan je je gratis aanmelding voor een trainingsschema om onder supervisie van Leontien of Gianni trainen voor 5 of 10 kilometer in 8 weken. Ze lijken vooral beginnen lopers te targetten dus ik heb het zelf niet getest. Hoewel de registratie gratis is kost het 3 euro per MP3.

Of zoals ze op de site schrijven:

registreren is gratis bij Training with the Stars. Daarna kun je:
* een gratis mp3 proeftraining downloaden
* je eigen trainingslogboek bijhouden
* met Leontien en Gianni in 8 weken fit worden
* trainen voor 5 of 10 kilometer nonstop lopen

Je betaalt geen inschrijfgeld, je sluit geen abonnement af en je bent zeker niet verplicht om de mp3 trainingen te kopen. (wij hebben ook zo'n hekel aan verplichtingen!).

Wanneer je wilt download je gewoon de training die je leuk vindt (ze kosten ca. 3 euro per stuk, afhankelijk van pakket keuze).


Natuurlijk staan er ook succes verhalen op de site en misschien helpt het om op muziek te trainen gestimuleerd door toppers maar ik kan dit als inmiddels toch wel ervaren loper natuurlijk niet echt beoordelen. Maar even een rekensommetje: 8 weken effectief trainen betekent ten minste 3 keer per week trainen en dat zijn dus 24 trainingen. Nou hoef je misschien niet iedere training een nieuwe MP3 te kopen maar als het goed is bevat een trainingsopbouw veel variatie over die acht weken (toenemende lengte, verschil tussen duur- en intervaltraining) dus laten we zeggen dat je ten minste een tiental verschillende trainingen nodig hebt om de acht weken vol te maken. Dat is dus ten minse 30 piek. Ik denk dat je voor hetzelfde geld terecht kunt bij een loopgroepje. Hier krijg je meer gezelligheid, en beetje sociale stimulans (of druk, net hoe je het wil noemen) en waarschijnlijk persoonlijke aandacht van de trainer van het groepje. Tja ik geef geen oordeel maar schets graag het alternatief;-).
Uiteraard staat het ervaringsdeskundige vrij om op deze post te reageren....

3 opmerkingen:

  1. Beste Hans,

    Ik ben Eric Tolsma en bedenker van Training with the Stars. Ik wil graag reageren op je verhaal over onze trainingen.

    De mp3 trainingen zijn ontwikkeld door ervaren sporters. Zo is ons 10 kilometer programma gemaakt door nederlands kampioen Triathlon, Chris Brands. Maar een goed schema is geen garantie voor succes.

    De grootste hobbel om een doel te halen is motivatie. Door onze mp3's te gebruiken wordt trainen veel leuker (lekkere muziek, een stem die je begeleidt en motiveert). En als je het leuker vindt, ga je ook vaker trainen.

    Spontaan krijgen we verhalen van deelnemers die hierdoor bijvoorbeeld voor het eerst 5 of 10 kilometer halen. Maar alhoewel het heel leuk is om doelen te bereiken, is gewoon lekker bewegen ons belangrijkste doel.

    Natuurlijk kun je ook lid worden van een sportschool of loopgroep. Maar dan ben je wel verplicht om op vaste tijden te trainen. Met je personal trainer op je mp3 speler ga je trainen wanneer jij het wilt. Maar wel met goede begeleiding.

    Een trainingsprogramma bestaat uit 8 trainingen en kost 29,50. Elke training doe je 3x, dus je traint 24x voor 29,50. Dat is euro 1,23 per keer. Overigens blijkt dat deelnemers een training veel vaker gebruiken.

    Inmiddels trainen al meer dan 5000 mensen met onze mp3 trainingen en kun je kiezen uit 3 programma's:
    fit in 8 weken met Leontien en Gianni, kilometertraining en powerwalking.

    Om het eerst te proberen kun je op www.trainingwiththestars.com een gratis proeftraining downloaden van een half uur.

    Met vriendelijke groeten,

    Eric Tolsma
    Training with the Stars

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik volg de traing with the stars nu al 6 weken en ben vol lof! Goede muziek en je hoeft niet op je horloge te kijken, alles word je verteld. Dit loopt zoveel relaxer dan met een stopwatch. Natuurlijk kan je met een loopgroep meegaan, maar nu kan ik lopen wanneer het mij uitkomt. En de "sterren" die je verdient voor een volgende download motiveren echt. Vind het jammer dat er nog geen training is voor de halve marathon, misschien een idee????

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hallo,

    ook ik volg de training van twts en wil nu, na een jaar lekker training 1 gevolgd te hebben, verder gaan met de training voor de 10 km.
    die 17 euro betaal ik graag voor weer een jaar lekker sporten, goedkoper kan niet!

    BeantwoordenVerwijderen