zaterdag 27 november 2010

Tweede Meijendelloop een succes


Vanochtend om 8 uur stonden zo'n 140 lopers aan de start van een allerleukst loopevenement: De Meijendelloop. Vijfentwintig kilometer door de duinen tussen Scheveningen en Wassenaar met start en finish bij boerderij Meijendel.

Verslagje:
Dit jaar een iets gewijzigd parcours met eerst een rondje in de buurt van de boerderij en dan pas richting Wassenaarseslag. Van de start vertrok gelijk een drietal op olympische snelheid en een peleton op ~4:15min/km. Mooi voor ondergetekende om op aan te haken. Wel iets snel maar ach, wie niet waagt....
Dat was dus geen goede gok. DOor wat minder nachtrust afgelopen week zat mijn hartslag wat hoger dan gebruikelijk. Aangezien het parcours nogal wat klimmetjes heeft is een zekere marge ten opzichte van de maximale hartslag wenselijk. Dat was vanochtend lastig dus na zo'n 6, 7 kilometer besloten ik het groepje los te laten en af te zakken naar een wat lager tempo. Dat ging best lekker en nog altijd een sub 2 uur eindtijd in het verschiet. Lekker genietend van het (soms) besneeuwde duinlandschap. Wel een fris windje tegen op de route van Wassenaar naar Scheveningen. Heerlijk lopen, soms voelde het als een training, niet in de laatste plaats doordat je gewoon alleen door de duinen liep te buffelen. Bultje op en af. Heerlijk.

Tot ongeveer 21km. Nog nooit is het me bij een prestatieloop overkomen; hongerklop. Niet meer vooruit te branden en geen gelletje of reepje bij de hand. Gelukkig had een inhalende ex-collega nog niet al zijn sportdrank verstookt en was dat net voldoende om weer een beetje ritme te vinden en nog een soort van eindsprintje in te zetten. Vorig jaar 3, 4 minuutjes onder de 2 uur, nu 4 minuutjes erboven. Jammer. We zullen denken: een goede training voor de Halve van Egmond begin januari.

Volgend jaar weer?
Hopelijk krijgt de organisatie volgend jaar weer toestemming van Dunea voor dit loopje. Mooie route, sympathieke organisatie. Koffie met appelgebak als beloning. ik blijf reklame maken. Vandaag twee lopers gesproken die dankzij mijn blog dit loopje kennen en zich hebben opgegeven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten