zaterdag 12 februari 2011

Pose Method: lopen met zwaarte kracht

Altijd al eens met een lagere hartslag willen lopen? Volgens deze leuke video kan je 10 bpm besparen door de juiste lichaamshouding. De zogeheten 'pose method'.

Eigenlijk is het niet anders dan de juiste lichaamshouding waarbij je het bovenlichaam licht naar voor laat hellen. Onderstaande plaatje laat dit zien. Links de bedenker van de methode, Dr. Nicholas Romanov, die licht voorover helt en rechts een 'gewone' loper.

Door deze houding veranderd ook je afzet (soort van simpelweg je voet optillen) en zoals uit de 'still' mag blijken wordt voorvoetlanding ook makkelijker omdat je je been minder ver voor je uitstrekt. Veel recreatieve lopers lopen inderdaad behoorlijk rechtop. Let er maar eens op. Ook bij jezelf als je langs een winkelruit loopt o.i.d.

Deze foto is een 'still' uit onderstaande BBC reportage over de pose method.
Dat Dr. Romanov niet zo maar een wetenschapper is mag blijken uit het feit dat hij in 2000 en 2004 het Britse Triathletenteam begeleide bij de olympische spelen.

In deze rapportage wordt een loper getest en met de pose method loopt dit proefkonijn met de pose method dezelfde snelheid met een 10bpm lagere hartslag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten