zaterdag 26 maart 2011

Krenterige Limburgers?

In het Dagblad De Limburger staat een artikel over de kosten van loop evenementen. Daardoor zou de hardloopsport een dure sport zijn/worden. De digitale krant is alleen met inloggen toegankelijk maar het artikel staat ook op de hardloopkrant en op Losse Veter.

Wat een ongelovelijk Nederlands artikel. Als je geen centen wilt uitgeven dat doe je toch gewoon niet mee? En als je een evenment te duur vindt zijn er genoeg evenementen waar je voor een paar euro aan mee kan doen. Als je toch graag een keer het parcours van een wedstrijd wilt lopen? Kaartje printen en op een andere dag de weg op. O ja, wel uitkijken voor het andere verkeer dan...Enne, niet klagen dat er dan onderweg geen drankposten staan en dat als enige beloning je jezelf een schouderklopje mag geven. Gene medaille of T-shirt. Tijdregistratie? Kan op je eigen polssklokkie van een paar euro uit een of andere opruiming. Hoe zo hardlopen is duur?

Je kiest er zelf voor om wel of niet mee te lopen in een georganiseerd evenement. Dat dat geld kost is ook je eigen keuze.
Ik heb zo'n vermoeden dat de journalist zelf niet loopt en dat het in Limburg na de carnaval blijkbaar komkommertijd is... Zou die beste man al eens gekeken hebben naar de inschrijvingskosten van een serieuze marathon zoals Amsterdam of Rotterdam? Laat staan dat je mee wilt doen in London of New York!

Nooit geweten dat die gezellige, bourgonische Limburgers zulke krentjes zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten