dinsdag 7 augustus 2012

Sex en Sport gaan wel samen...

In de engelse DailyMail een artikeltje over sex voor de wedstrijd. Algemene indruk die je altijd hoort is dat sex voor de wedstrijd een negatief effect zou hebben op de prestaties. De krant haalt echter een recent onderzoek aan dat aantoont dat dit niet klopt.

Op deze blog schreef ik al eerder over het effect van sport op sexprestaties (in plaats van sex op sportprestaties). Ook daarin kwam al de discussie naar voren; Wel of geen sex voor de wedstrijd?

Study author Professor Ian Shrier:
"When we test people in the lab, we are examining 'tests of performance' but in competition, psychology very likely plays a much more important role."
Nu dus wetenschappelijk onderzoek van McGill University in Canada dat aantoont dat er geen negatief effect is. Daarbij is alleen gekeken naar de fysieke component. Niet naar de psychologische factor.


In aanvulling op dit onderzoek soms de krant nog een aantal onderzoeken op:
  • een krachttest na sex en na 6 dagen onthouding waarin geen effect meetbaar is
  • een vervolgtest met deelnemers tussen 18 en 45 jaar waarbij niet alleen gekeken is naar kracht maar ook bijvoorbeeld naar reactietijden en VO2-max (belangrijk voor duursporters); wederom geen positief of negatief effect (Colorado State University)
  • In een derde onderzoek, al uit 1995 waarin werd aangetoond dat er geen effect is op bijvoorbeeld bloeddruk
In mijn vorige post haalde in een onderzoek aan waarin wel een positief effect zou zijn aangetoond onder lopers van een marathon. Dit onderzoekresultaat was echter op basis van een vragenlijst en niet op basis van feitelijk geconstateerde fysieke eigenschappen zoals in de onderzoeken hierboven.

de Italianen in London
bron:  http://socialitelife.com
Nog twee leuke quotes uit de krant;

  1. De italiaanse zwemster, Federica Pellegrini (goud 200 meter vrije slag in Beijing 2008) reageerde met  'Abstinence! Are you mad?' o pde uitspraak van haar vriend (en zwemmer) dat ze af zouden zien van sex voor haar race in London.
  2. Aan de ruim 10.000 deelnemende atleten in London zijn 150,000 condoms uitgedeeld...(is voor na de wedstrijd natuurlijk)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten