woensdag 25 juli 2007

Online volgen van training met SportsDo


Ik heb al een keer eerder geblogd over het online volgen van hardlopers. Zie mijn eerdere blogje daarover. Hoewel minder uitgebreid dan het door TNO ontwikkelde concept waar ik toen over schreef is er in Engeland de site SportsDo. Het gaat echter om standaard producten die ook toepasbaar zijn in Nederland zoals ook mag blijken uit deze fietsroute met de start in Utrecht.

SportDo registreert met behulp van GPS en de mobiel de route die gevolgd wordt. Dit wordt geplot en natuurlijk kan je daarmee je afstand, snelheid en hoogte verschil bijhouden. Door de koppeling met je mobiel kunnen vrienden dit ook live volgen via het web. Daarmee is het natuurlijk beter als achteraf je route uit je Garmin uploaden of zelf invoeren op mapmyrun (zie eerdere blog). Ook ondersteund SportsDo community achtige functionaliteiten. Ook dit het je niet met Garmin.

Wat ontbreekt ten opzichte van het concept van TNO is de hartslag van de loper. Als je het dus wilt gebruiken voor trainingsdoeleinden met hartslagzones dan schiet SportsDo dus te kort. Dit doet echter niets af aan het feit dat het een leuk concept is. Ik ben benieuwd of er nog meer concepten opduiken en welke uiteindelijk de grootste zullen worden en de norm gaan worden in hardloopland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten