donderdag 13 december 2007

SOSCoin


Een eenvoudig maar goed idee: De SOS Coin. Een rond plasticplaatje dat je in de veters rijgt (net als een ChampionChip) met daarop je persoonsgegevens!
Natuurlijk, iedereen gaat er vanuit dat je nooit iets overkomt maar stel nou dat je toch een keer door een auto aangetikt wordt, een keer door kou of hitte bevangen wordt of andere reden niet helemaal, of helemaal niet, meer uit je woorden kan komen. Dan is het toch prettig als men via de SOS Coin weet wie men moet contacten, of waar men u mag afzetten.


Natuurlijk zou je theoretisch je legitimatie bij je moeten hebben maar laten we eerlijk wezen. Welke loper neemt nu zijn pas, rijbewijs of identiteitskaart mee met hardlopen? Ik niet! Een tip die ik in het verleden wel eens tegen ben gekomen is om het adres uit bijvoorbeeld een oude lidmaatschapspas van de ANWB te knippen, met de perforator een gaatje erin en dat kan ook aan je veter. Maar dan heb je alleen je adres en op de SOS Coin kan je telefoonnummer van het thuisfront vermelden en missschien nog belangrijke medische gegevens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten