zondag 16 mei 2010

Hardlopen veilig: ICE in je Telefoon!

Op deze blog zijn berichtjes te vinden over beschoten lopers, lopers die niets van de omgeving horen door koptelefoons (en een vliegtuig in de nek krijgen) en lopers in aanvaring met honden. Aan het eind van dit bericht een TIP om veiliger te kunnen lopen!

Daar kunnen nu dan nog weer twee gevaarlijke activiteiten bij tijdens het hardlopen:
1) Commentaar hebben op automobilisten: Volgens de Telegraaf, u weet wel van wakker Nederland en van het interview met Ruben, is een harldoper die commentaar had op een te hard rijdende automobilist vervolgens belaagd met een ijzeren staaf. Iemand aanspreken op verkeerd gedrag moet kunnen toch? Minder slim is om dat te wachten als die persoon met een ijzeren staaf op je afkomt. Zeker als je jezelf toch een hardloper noemt. Een beetje loper moet met een sprintje een niet loper de baas kunnen;-) Conclusie: Natuurlijk altijd je verantwoordelijkheid blijven nemen en mensen aanspreken op asociaal gedrag maar ook altijd adem overhouden voor een intervalletje via een slimme vluchtroute (in dit geval 1 waar een auto niet kan volgen). Dit is trouwens een vorm van adrealine doping voor je interval. Je zult zien dat je opeens seconden afsnoept van je kilometertijd;-)
2) Autoverkeer in het algemeen: Hier een berichtje over een loper die is geraakt door een auto en met ernstig letsel is overgebracht naar het ziekenhuis. Belangrijkste lessen hieruit? Let altijd op ander verkeer! Zorg dat iemand weet waar je heengaat zodat die kan alameren als je niet binnen een acceptabele tijd terug bent en misschien nog beter: Zorg dat je ergens je naam o.i.d. bij je draagt. BV de SOS coin, je champion chip (ik neem aan dat die je gegeven wel delen met de politie als het nodig is).


TIP: Iedereen heeft in zijn mobiele telefoon, als je die meeneemt, natuurlijk het nummer van het thuisfront staan (of van mensen die je anders zou bellen in geval van nood). Maar omdat de politie geen gedachten kan lezen wie dat dan wel mag zijn is het handig om dit betreffende nummer ook op te slaan onder de naam ICE = In Case of Emergency.

1 opmerking:

  1. gelijk doogevoerd in de blackberry hans

    heb mij ID altijd bij me

    alles ok in het haagse? wordt weer eens tijd voor een strandtraining !

    groet Marco

    BeantwoordenVerwijderen