donderdag 10 juli 2008

Sensortechnologie in de sport



In het blad 'de Ingenieur' veel artikelen die iets met de Olympische spelen te maken inclusief een artikel over de rol van sensortechnologie. Iedere amatuerloper kent wle de hartslagmeter eventueel met afstandsmeter of GPS maar dit is speelgoed met de technologie die het artikel beschrijft.
Het lopen komt sumier aanbod naast andere sporten zoals zwemmen, voetbal. Een voorbeeld van de inzet van dergelijke techniek bij voetbal was trouwens ook te zien bij het EK voetbal kijk maar op de site van de Castrolindex van een van de sponsors.

Terug naar het artikel waarin een sensor wordt beschreven die de afwikkeling van de voet meet tijdens een normale loop met normale schoenen (zie plaatje van tekst en foto).

2 opmerkingen:

  1. In de Computable stond laatst ook een interessant artikel over sensoren in de sport; mn. het wat in de Tour de France mogelijk zou zijn en wat in de Tour of California al gebeurt: renners zijn tot op enkele meters precies te volgen op Google Earth met evt. extra individuele informatie zoals hartslag etc. Link: http://www.computable.nl/artikel/ict_topics/maatschappij/2631134/2429449/ict-geeft-wielrennen-nieuwe-dimensie.html

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Marnix, Ik weet dan TNO bezig is om nog een stpaje verder te gaan. Virtueel meefietsen met de toppers. Ik zal binnenkort even een post plaatsen met een PDF van een artikel uit het dagblad van het noorden. Houdt deze blog dus even in de gaten.

    BeantwoordenVerwijderen