zondag 18 januari 2009

Drechtloop in weer en wind

Vanochtend, dus voordat de blauwe luchten en zonneschijn het weerbeeld bepaalden heb ik met twee vrienden meegedaan aan de Drechtloop. Een leuk lokaal loopje vanuit Leimuiden met als langste afstand de 10 Engels Mijl, dus 16,1km. Ik heb de route ingevoerd in MapMyRun alleen heb ik het keerpunt 50m verkeerd gemikt op de kaart want ik kom iets te ver uit;-).
Ik moet zeggen voor zo'n klein loopje was het goed georganiseerd. Ze hebben voldoende ervaring, dit was de veertigste keer en 1 deelnemer had ze allemaal meegelopen! Ook deze keer was het goed lopen ondanks dat het geen autovrijparcours is. Drinkpostje halverwege net lauwe thee en water, bezemwagen, veel verkeersregelaars om het autoverkeer dat er is zo veel mogelijk te reguleren waardoor het geen hinder oplevert. Start en finish was in het clubhuis van de organiserende voetbalvereniging dus na afloop lekker douchen en voor de liefhebbers de mogelijkheid voor een derde helft.
Nu even over de loop: op weg ernaar toe prezen we onszelf nog gelukkig met het feit dat de wind een stuk minder leek dan in de vroege ochtend en dat beetje regen, och dat houd je lekker koel. Nou dat viel dus even goed tegen. Het eerste stuk van Leimuiden naar Rijnsaterwoude de wind schuin van voren maar gelukkig zat het nog redelijk in groepjes dus maar snel een waaiertje opgezocht. Na het keerpunt de wind dus schuin van achter, das dan wel weer lekker. Dan draaien we langs de Drecht naar Bilderdam. Na de eerste bocht een felle windvlaag van opzij waardoor ons groepie van vier bijna van de voeten werd geblazen. Ondertussen doorlopend naar Bilderdam kijkend naar de 10KM lopers die aan de anderkant tegen de wind in worstelen. Bij het keerpunt ging de voorste loper in de versnelling(!). Gepoogd aan te haken (achteraf bleek dat de 12de km ook gelijk mijn snelste was). Toch alleen komen te zitten met de tegenwind maar gelukkig viel het eigenlijk wel mee en was het inmiddels ook droog geworden waardoor je geen in het gezicht prikkende regen meer had. Na wat laatste slingers door het dorp was er het finish doek bij het sportterrein, een eindtijd van 1:11:17 (eigenlijk zou ik het rustig aan doen in 4:45-4:50/km maar het werd dus 4:24/km) en een warmedouche. Leuk eerste loopje van het jaar, volgend jaar en dan serieus getraind aan de start.

1 opmerking:

  1. Leuk stukje! Wij als organisatie zijn blij met deze positieve reactie!
    Hopelijk volgend jaar beter weer!

    BeantwoordenVerwijderen