zaterdag 12 mei 2012

CoD bekend Micah True

resources2.news.com.au
Micah True, bekend als Caballo Blanco, kwam om tijdens een training in maart in New Mexico (zie eerder post over de tarahumara ambassadeur. Doodsoorzaak was 'idiopathic cardiomyopathy, or heart disease with an unknown cause' aldus de Medical Investigator (source running.competitor.com).

Aangezien mij dit niet zo veel zegt heb ik een beetje rond gesnuffeld. Dan vind je dat cardiomyopathy meerdere oorzaken kan hebben en als de oorzaak dan onbekend is noemen ze het 'idiopathic cardiomyopathy'.

Wat is cardiomyopathy? Cardiomyopathy is ziekte aan de hartspier (myocardium), "in which the muscle is abnormally enlarged, thickened, and/or stiffened. The weakened heart muscle loses the ability to pump blood effectively, resulting in irregular heartbeats (arrhythmias) and possibly even heart failure".
Dit 'enlarged' triggerde mij om door te lezen om te kijken of ook duursport daarbij als oorzaak wordt genoemd maar dat is gelukking niet het geval. Lijkt me dat dit anders ook wel vermeld was door de medical investigator. Meer over cardiomyopathy in deze medial dictionary of lees op de site van de hartstichting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten