vrijdag 14 september 2007

Een weekend van extremen en honderdtallen

Afgelopen weekend was een weekend van extremen op hardloopgebied. Asafa Powell verbeterde zijn wereldrecord op de kortste outdoor afstand, de 100 meter. De tijd om te verslaan is 9.74 seconden. Een vooraanstaand sportfysioloog van the English Institute of Sport heeft gezegd "There is no sign that the 100m world record is slowing up" op BBC sport. Hij verwacht ook dat Powell in staat is om het record te verlagen naar 9.7 dankzij zijn explosiviteit.

Het andere extreem op de hardloopschaal was de 100 kilometer run in Winschoten met de NK, EK en de WMA Championchips. Gewonnend door de Rus Oleg Kharitonov in 6 uur, 30 minuten en 22 seconden. Ga naar de site voor meer resultaten.



Op de schaal van professionaliteit naar ....laten we zeggen enthousiast amateurisme...
Ik heb meegedaan als lid van een estafetteteam voorm ijn werk die in Winschoten meeh hebben gedaan aan de 10 keer 10 kilometer. We hadden twee deelnemende teams en van te voren hadden we geprobeerd de lopers zo over de teams te verdelen dat we een onderlinge competitie konden houden. Dit is succesvol gebleken want op de finish was het verschil tussen de twee team net twee minuten! De foto is ondergetekende bij de start van mijn 10k als laatste loper van het team. Het leuke is als je laatste loper bent dat je iedereen die je inhaalt ook daadwerkelijk als team achter je eindigd en ik kan trots melden. Ik heb er aardig wat ingehaald maar ben zelf niet voorbij gelopen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten