dinsdag 31 juli 2012

Kleine nationale ramp in Engeland: Radcliffe doet niet mee op de marathon in Londen

Afgelopen zondag is de droom van Paula Radcliffe uiteengespat toen tijdens een testloop bleek dat ze niet in staat zou zijn uit te komen op de olympische marathon van komende zondag. Hoewel ze nog steeds wereldrecord houdster en voormalig wereldkampioen is op de afstand heeft ze nog nooit een olympische marathon gewonnen.

 Radcliffe:
"However hard today is, finally closing the door on that [Olympic] dream, at least I can know that I truly have tried absolutely everything."
"Now however, is the time to accept that it is just not going to settle in time. As desperate as I was to be part of the amazing experience of the London Olympics, I don't want to be there below my best."
bron BBC
 Radcliffe's marathon palmares:
  • 2002 - First in London and Chicago
  • 2003 - First in London
  • 2004 - First in New York, DNF Athens Olympics
  • 2005 - First in London and at WC in Helsinki
  • 2007 - First in New York
  • 2008 - First in New York, 23rd at Beijing Olympics
  • 2009 - Fourth in New York
  • 2011 - Third in Berlin
Sowieso ontbreekt een olympische medaille in haar verder zeer indrukwekkende staat van dienst. Zo werd ze in 2000 in Sydney 'maar' vierde op de 10.000 meter.

Radcliffe kampt al langere tijd met een vorm van Artrose die verantwoordelijk is voor veel van het blessure leed. Toch heeft ze door getraind niet in de laatste plaats omdat deze olympische spelen in haar eigen land in London worden gehouden. Dat ze nu toch moet opgeven komt dan extra hard aan.

'De een zijn .... is de ander zijn brood'
Waar dit grote pech betekent voor Radcliffe is dit goed nieuws voor haar vervanger Freya Murray uit Edinburgh wat natuurlijk weer vette koppen oplevert in de diverse Schotse media al vond ik deze kop in de the Sun toch wel erg leuk "Don’t pack groceries.. pack a bag for London" en dat natuurlijk in chocolade letters voor zover dat kan op een website.

Wel intrigreren hoe makkelijk in Engeland een derde loper wordt aangewezen terwijl in Nederland je niet mag ook al mis je de limiet maar op een paar seconden maar daar is al genoeg over gezegd. Uiteindelijk maakt het niet zo veel uit want de kans dat ze meedoen voor de medailles is erg klein. Hadden de Keniaanse vrouwen niet gezegd dat ze alle drie de plakken mee naar huis willen nemen?

Misschien toch nog een hotelletje boeken in London om langs het parcours te gaan staan kijken?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten