zondag 13 januari 2013

Uitslag en videoverslag Halve van Egmond

Abera Kuma heeft de 41ste editie van de halve marathon van Egmond gewonnen. De Ethiopiƫr had 1 uur, 1 minuut en 21 seconden nodig voor deze halve marathon die over strand en duinen gaat. Hoewel geen parcoursrecord vind ik het toch bar snel voor een loopje van 21,1 km. Tweede werd de Keniaan Vincent Kipruto 0.16 seconden en de Ethiopiƫr Bonsa Diba derde op 0.33 seconden. Beste Nedderlander was Michel Butter op de negende plaats met bijna anderhalve minuut achterstand (1.26) op winnaar.

Bij de dames haalde Kenia 'goud' en 'zilver' binnen. Helah Kiprop won in 1.10.55 ndat ze in een eindsprint op de boulevard in Egmond Flomena Chepchirchir versloeg. Andrea Deelstra eindigde op de zesde plaats als beste Nederlandse in 1.15.13.